Hovädzie dusené á la Kajka

Autor receptu: chreno

Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo ku mliečnym omáčkam (ako kôprová omáčka, tekvicový prívarok a pod.)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädziu roštenku nakrájame a naklepeme. Potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.
  2. Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, jemne osolíme. Keď je cibuľka do sklovita upražená, pridáme mäso a z sprudka opečieme. Ja mäso pripravujem v tlakovom hrnci (Papinov hrniec), takže doba dusenia sa výrazne skracuje.
  3. Keď mäso zatiahne póry, poprášime paprikou, podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj pivo alebo víno). Dusíme do mäkka. Podľa potreby dosolíme. Najlepšie chutí s knedľou, ale môžeme podávať aj so zemiakmi.