Hovädzie dusené á la Kajka
Autor receptu: chreno
Tento recept mám od svojej starej mamy. Najčastejšie toto mäso robila k prívarkom alebo
ku mliečnym omáčkam (ako kôprová omáčka, tekvicový prívarok a pod.)
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku nakrájame a naklepeme. Potrieme horčicou a pretlačeným cesnakom.
- Na oleji si upražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, jemne osolíme. Keď je cibuľka do sklovita upražená, pridáme mäso a z sprudka opečieme.
Ja mäso pripravujem v tlakovom hrnci (Papinov hrniec), takže doba dusenia sa výrazne skracuje.
- Keď mäso zatiahne póry, poprášime paprikou, podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj pivo alebo víno). Dusíme do mäkka. Podľa potreby dosolíme.
Najlepšie chutí s knedľou, ale môžeme podávať aj so zemiakmi.