Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene
Foto: Marek Velček
4
porcie
80 minút
na 80 °C

Suroviny

800 g
200 g
1 ks
 podľa chuti
1 PL
0,5 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi 24 hodín. Dáme na plech a dáme piecť do rúry na 80 °C 80 minút.

  2. 2

    Príprava omáčky: Husaciu pečeň odblaníme, zbavíme žíl a dáme do jemne rozohriateho kastróla. Zarestujeme, keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a zarestujeme. Pridáme hladkú múku, podlejeme vývarom, pridáme základnú hnedú omáčku a osolíme. Varíme asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko.

  3. 3

    Dochutíme a necháme na teple. Hovädziu sviečkovú po upečení sprudka opečieme na panvici, aby chytilila peknú farbu. Pri podávaní sviečkovú nakrájame na úhľadné plátky, podlejeme omáčkou z husacej pečene a servírujeme.

  4. 4

    Náš tip: Vhodnou prílohou sú restované zemiaky s cibuľkou.

Diskusia k receptu

remcula
Určitě nádherné foto a moc dobré jídlo, o tom nepochybuji. Jenže je to tak trochu, jako z kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Pro běžného uživatele nepraktické. Pro mne jsou atraktivnější recepty Jirky Babicy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia