Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
na 80 °C

Postup

  1. Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi 24 hodín. Dáme na plech a dáme piecť do rúry na 80 °C 80 minút.
  2. Príprava omáčky: Husaciu pečeň odblaníme, zbavíme žíl a dáme do jemne rozohriateho kastróla. Zarestujeme, keď pustí tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a zarestujeme. Pridáme hladkú múku, podlejeme vývarom, pridáme základnú hnedú omáčku a osolíme. Varíme asi 20 minút, rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko.
  3. Dochutíme a necháme na teple. Hovädziu sviečkovú po upečení sprudka opečieme na panvici, aby chytilila peknú farbu. Pri podávaní sviečkovú nakrájame na úhľadné plátky, podlejeme omáčkou z husacej pečene a servírujeme.
  4. Náš tip: Vhodnou prílohou sú restované zemiaky s cibuľkou.