Hovädzia roštenka na červenej cibuli fotorecept
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
1 PL |
|
1 |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Príloha: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso som umyla, osušila, nakrájala na plátky a trošku naklepala.
-
2
Masť som nechala rozohriať a rezne som opiekla sprudka z oboch strán a vybrala som ich do misy.
-
3
Do výpeku som pridala nakrájanú červenú cibuľu a nechala opiecť.
-
4
Poprášila som ju červenou mletou paprikou a podliala vývarom.
-
5
Do základu som pridala mäso, pridala som paradajkovú šťavu.
-
6
Mäso som osolila, pridala mleté čierne korenie, štipku rasce a pod pokrievkou dusila. Počas dusenia som mäso podliala ešte horúcim vývarom. Keď bolo mäso mäkké, napokon som pridala červené víno, nechala chvíľku prejsť varom.
-
7
Hotový obed...
-
8
Podávala som s tarhoňou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu