Foto: jody
Spolu so slepačou základ nedeľných polievok. Nemávame ju často, ale keď už, tak poriadne veľa... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso (šupla som tam neskôr aj bravčovú kosť), cibuľu, baraní roh, korenia a stonky vňatí (zelerová, petržlenová, mrkvová), vložíme do studenej vody, pomaly privedieme k varu, posolíme a varíme na slabúčko niekoľko hodín. Nesmie priveľmi vrieť, dokonca ani bublať, iba bublinkovať. Inak by zostala kalná.
-
2
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a polievku precedíme. Do vývaru vložíme na väčšie kúsky pokrájanú zeleninu (brokolicu až takmer na záver a pór až keď sme ju vypli) a varíme, kým nie je zelenina hotová. Do hotovej polievky vrátime aj na drobno nakrájané mäso.
-
3
Naložíme plný tanier, spolu so slížami, či haluškami, alebo inou závarkou a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu