Hovädzia polievka

jody - fotkajody, 3. septembra 2012
Hovädzia polievka
Foto: jody

Spolu so slepačou základ nedeľných polievok. Nemávame ju často, ale keď už, tak poriadne veľa... :-)

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso (šupla som tam neskôr aj bravčovú kosť), cibuľu, baraní roh, korenia a stonky vňatí (zelerová, petržlenová, mrkvová), vložíme do studenej vody, pomaly privedieme k varu, posolíme a varíme na slabúčko niekoľko hodín. Nesmie priveľmi vrieť, dokonca ani bublať, iba bublinkovať. Inak by zostala kalná.

    Hovädzia polievka - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a polievku precedíme. Do vývaru vložíme na väčšie kúsky pokrájanú zeleninu (brokolicu až takmer na záver a pór až keď sme ju vypli) a varíme, kým nie je zelenina hotová. Do hotovej polievky vrátime aj na drobno nakrájané mäso.

    Hovädzia polievka - obrázok 2
  3. 3

    Naložíme plný tanier, spolu so slížami, či haluškami, alebo inou závarkou a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.

    Hovädzia polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Niet nad dobrú polievočku,len u nás musia byť slíže len domáce,tie kúpené ja neviem ani uvariť,vždy sa mi rozbrblú a domáce celkom tenučké sa mi nerozvaria nikdy.Hovädziu som veru dávno nerobila, ale narobila si mi chute, máš ju dobrú už na pohľad.:-)