Hovädzie carbonnade fotorecept

afataga - fotkaafataga, 29. júna 2014
Hovädzie carbonnade (fotorecept)
Foto: afataga

Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som to uvarila. Recept je z knihy od francuzskej kucharky, Zobraziť celý popisNedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som to uvarila. Recept je z knihy od francuzskej kucharky, meno som zabudla. Carbonnade znamená v preklade pripravený na drevenom uhlí, kedže nemám milier, príprava prebiehala v rúre. Pôvodne sa vraj jedlo robilo práve v milieroch hlavne vo Flámsku, ale ja severnom Francúzsku. Tento recept som tu nenašla, tak možno sa niekto poteší.

4-6
porcie
50 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Suroviny

30 g
3 PL
1 kg
4 ks
1 hlavička
1 ČL
1 ČL
0,5 litra
2 ks
4 vetvičky
podľa chuti
Krutóny:




Postup

  1. 1

    V recepte sa uvádza hovädzie zadné, alebo pliecko. To, čo sme jedli, bolo z kližky. Podarilo sa mi kúpiť krásny krk z býka a dala som kúsok kližky. Ja som robila z cca 1,5 dávky, to si už vie každý prispôsobiť. Mäso som pokrájala na plátky a tie ešte na polovice.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do woku som dala olej a maslo a mäso som postupne opekala po častiach, aby sa zatiahlo a ukladala som ho do misky.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Musela som vyskúšať, aký by bol z toho krku steak, šlo by to :-), že mňam :-)

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku som dala cibuľu nakrájanú na mesiačiky a opekala som ju asi 10 min., pridala som ešte kúsok masla. Pridala som do nej cesnak a cukor, znížila teplotu a dusila som ešte 5 min.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapla som rúru na 150°. Cibuľu som vybrala do druhej misky. Do výpeku som vyliala šťavu, čo pustilo mäso, pridala som múku a za chvíľu pivo. Pridala som soľ a korenie a povarila pár minút. Na foto je šťava z mäsa s múkou.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do pekáča som dala polovicu mäsa, polovicu cibule, tymián a bobkový list a celé som to zopakovala. Omáčku z woku som vyliala do pekáča.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som zakryté 3 hod., alebo kým je mäso mäkké.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príloha: krajce bagety som opiekla z oboch strán, jednu stranu som natrela horčicou a znova dala na chvíľu pod gril. Má sa to robiť tak, že bageta s horčicou sa má uložiť do pekáča na mäso a tak dať pod gril, ale nemám taký veľký gril.

    Hovädzie carbonnade (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

yogicek
Milá @afataga
Ja som sa potešil. Vyzerá to fajnovo. Škoda len, že sa to nedalo zaradiť aj do Slovenskej kuchyne aby som mohol použiť masť.:) No čo už. Jedine, že by si mi udelila výnimku. Nabudúce to príď urobiť ku mne. Pod môj gril by sa to vošlo. Rcp. chválim a ukladám do šuplíčka. 5*. Pekný zbytok nedele Ti prajem.
afataga
@julica dakujem, ty vies prekvapit :-)
@mirop dakujem
@yogicek vynimka udelena :-), chcela som presne dodrzat rcp, tiez radsej pouzivam mast, nabuduce dam este viac cibule, jasne ze pridem, ale len ak mi nakrajas tu cibulu :-) len aby sme to nezozrali len opecene :-)
@svedka je mi luto, ale s tymto ti naozaj nepomozem, netusim, kde si si odlozila chilli, musis lepsie pohladat
napisala som snad niekde, ze rco je tajny a ze ja som prva na svete, kto ho uverejnil? :-), je napr. aj tu:  www.varime.sk/recepty/hovezi-carbonnade/,...
tak uz mozes pokojne zaspat, teda ked najdes to stratene chilli
@elixir dakujem a teba neucili, ze s plnym bruskom sa nema cvicit? :-) ta prechadzka je lepsi napad, ta cica mi pripomina trochu nasu Mafiu, co sa nam stratila, napadlo ma, ze nieco podobne by sa dalo urobit asi aj z hlivy, alebo baklazanu, aj ked to samozrejme bude mat uplne inu chut
@pusta vtipna ako vzdy, ale uplne vedla :-)
svedka
Tvoje oblubene chilli som myslela :D Som myslela,ze chces byt originalnejsia :) Ved som napisala-recept dobry,nedakuj :)
1x svedka
afataga
@radost :-))) dakujem, pracne moc nie, az na tu cibulu, mam na to pomocnu silu :-)
@svedka kazdy ma asi inu predstavu o tom, co je vtipne, mne sa napr. zdalo celkom vtipne, co som ti odpisala, ja som dobre pochopila, ako si to myslela, tentokrat som chcela presne dodrzat povodny rcp, aby nabuduce vedela, co mam zmenit, nedakujem :-)
pusta
@afataga ,vôbec nie som vedľa, je úplne zhodný tvoj pridaný recept s tým skôr uvedeným na labužník.cz. :-)
mohla si to aspoň uviesť, patrí sa :-)))
1x hanula
pusta
zvláštne, ževraj si tú francúzsku kuchársku knihu nepamätáš.... :-)))
môžem ti s ňou teda pomôcť :-)
denyany
Krásne mäso, jedlo z neho muselo byť báječné. Je mi úplne jedno odkiaľ máš recept a odkiaľ pochádza. Páči sa mi, tak ukladám a až stretnem nejaký pekný kus hovädziny, tak urobím.:-)
afataga
@radost zabudla som ti odpovedat, lialo tu ako z krhly viac ako hodinu
@hanak taka oplzlost by ma nikdy nenapadla :-)
@svedka vyskusaj
@izabella929 dakujem
@pipinulka :-)))))))
@pusta ty si ta posledna, ktora vie, co sa patri, samozrejme, ze pokojne si tu mozes pisat co len chces, ale nestojis mi za to, aby som na to este reagovala
pusta
až po tebe, milá @Af , ja zdroj vždy uvedie, na rozdiel od teba.
inak zrazu už aj pivo ti chutí - tak na tvoje zdravie nech slúži.
ja aspoň pod vlastnými receptami tých druhých, ich autorov nezhadzujem, čo ty robíš rada :-)
vieme to všetci, takže reagovala by si zbytočne :-)
hanak
@afataga , kolega je momentálne mimo dosahu aj mob. siete. Nie je tam signál. Ale zajtra s ním budem hovoriť okolo 16.00hod. SEČ. Možno sa Ti dovtedy ozve sám. A pipina mi zas urobila radosť. Dobre same sa pobavili:-)))))
1x hanak
havino
Nem normálne totok tu už, otvorím recept, krásne foto, tušila som, že od teba podľa foto, zas dvaja osvetľovači stáli nad tanierom, čítam, nepoznám taký, nevarila, teda nepiekla som taký, ale už aj chuť ma prešla na slová pochvaly, ktorý si recept zaslúži a to z dôvodu:
@pusta , nie som tu deň, ani dva, ani rok, ani dva, viem už čo to o vareche a jej návštevníkoch, mám svoj názor kto aký je, môj názor, jeden taký, druhý onaký, otázka znie, ale prečo ty už nemáš hrdosť, nezastaviť sa pod @afataginom recepte a neodpustiť si to ,,bingo, škodoradoť, že recept je z labužnik? čo ťa na tom potešilo? že kopíruje recept? a keby aj, že prečo nedala zdroj? prečo som ja nepridala zdroj na makové palacinky, ked som ich videla na No salty, urobila, upiekla a podala na varechu? prečo by som mala? slušnosť? aká slušnosť? kto tu dal podmienku uvádzať zdroj? ty osobne si vymyslela všetky svoje recepty, ideme do hlbky, že či pri každom máš zdroj? neskutočné fakt! mala by si byť príkladom v tvojom veku, ako @sovka , @jerica , @tatranka , nech mi prepáčia ostatné, ktoré si vážim, ktoré nemenujem, pracovité, znalé ženy, čo slovo, písmo, to vážnosť písma, aspoň u mňa. Variť vieš, piecť vieš, ale preboha, maj svoju kultúru, vážnosť nejakú a nie sa stále s niekým handrkovať a to handrkovanie a tebe krivdenie, teba osočovanie čo napíšeš predpokladám, vyplýva len z toho, že veľa ľudí na vareche vie, čo si, kde si, ako si, veľa ľudom si to sama osobne či už povedala, napísala a Ty aj napriek tomu pri každom recepte sa snažíš popísať siutáciu čo nie je, ale iba predstavu, ako by si si to chcela predstaviť, ako by to v rodine malo vyzerať, to ľudi dráždi a nemajú na to žalúdok poniektorí čítať, ked vedia, že je to inak, ale úplne inak a preto si dovolia k Tebe to, čo si dovolia.
svedka
Ach lutujem,ze som tu ten link dala :/ ale to bolo na margo inej situacie...Majte sa pekne.
hanak
@havino , toto, čo si napísala, je balzam na moju dušu. Medzi tie vynikajúce kuchárky patríš aj Ty, @izabella929 , @evusik , @eviana , @afataga........Pod ľa mňa, ste vynikajúce. Hlavne, netrpíte takou odpornou "úchylkou", ako je chválenkárstvo, samochvála, nenávisťou k úspešnejším. A týmito vlastnosťami @pusta len dehonestuje svoje recepty.
svedka
@hanak zalezi od uhla pohladu a od reakcie ostatnych,vies?Ja si myslim,ze @afataga moj koment pochopila a ja som nic hanlive nepisala.To,ako reaguje niekto iny ,to uz nie je moj problem.Tu prvu si pamatam,ak myslis tiramisu,ale to sme si vydiskutovali a nakoniec si mi napisal nieco ine.Uz dlhsiu dobu si davam pozor,to si vsimnes.Ked sa mi nieco nepaci,radsej nepisem,radsej povzbudim,komu nebolo nadelenej pochvaly a recepty pridavat-na to som uz rezignovala....
svedka
Vsimla som si,ze to je nova moda,porovnavat ine recepty tym,ze ihned niekto prida link...robi to pravidelne par ludi,ale nechcem nikoho menovat,ani to nebudem riesit.Nech si kazdy robi ,co chce,ale myslim,ze kazdemu dobre padne len pochvala a pekny koment a to je normalne.Naozaj sa mi nepaci,ako sa tu ludia ponizuju-nie vsetcia,ale to nie len na tejto stranke,to je vsade,to je zivot :) Prajem ti pekny vecer @hanak ,mas pravdu,moja chyba,uz veru nebudem pokracovat,lebo je uplne jedno,ci nieco myslim tak ci onak,kazdy si to vysvetli inou cestou...Budem sa snazit nenapisat uz ziaden komentar :)
hanak
@svedka , neraz som aj ja napísal taký komentár, že som to potom ľutoval a povedal som si, že to bol môj posledný. A vidíš ho? Blbnem stále. Tak si to až zas tak neber a kľudne komentuj ďalej. Svet sa pre to nezrúti! Ľudia si tu už na teba zvykli, chýbala by si im. Prajem ti dobrú noc!
2010
Do duskusie sa zapajat nejdem, len niekolko poznamok ohladom tohto klasickeho jedla ktore ked som robil prvy krat pred par rokmi som si trochu nastudoval historiu lebo vela modernych kucharov ala Nigela to prekompikovala, tu je prispevok v linku od dakoho vola sa Richard ktoreho babka aj mama robila v textilnej tovarni v Gente kde si to ty najchudobnejsi tkaci varili ako sposob zuzitkovat najlacnejsie maso , suchy chleba a vyfucane pivo.
 www.simplyrecipes.com/recipes/carbonnade_beef_and_beer_stew/...

@svedka , babi z Kanady ktora pridala na labuznikovi tento recept dobre poznam, mozem sa jej opytat odkial to opisala.
@renulienka mas pravdu aj ja tu mam Flamsku verziu tohto vyborneho lacneho receptu
 varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-flamska/19563-recept.ht...
pusta
@havino , prekvapila si ma. ale v poriadku. to je omyl. nikomu som nič o sebe nepovedala, ani nič o tom, ako to v jeho rodine má vyzerať a podobne.
ja si svoje súkromie žiarlivo strážim - a ak máš na mysli môjho priateľa, áno píšem pod mojimi rp o ňom, ale v tom nič mimoriadne nevidím, píšu aj iní.
s nikým z varechy si nič nepíšem,
nehandrkujem. ak ma napadnú, tak sa bránim a vrátim nemilosrdne takou mincou, akou som dostala.
ked ma napadnú, bránim sa.
ak sa mi recept páči, pochválim ho, aj nie, nevyjadrím sa..
ja zdroj vždy uvediem.nemám s tým žiaden problém, na vareche však uvedie málokto a aj to vieš. je to podľa môjho názoru určite o slušnosti, nie je na tom nič zlého. sama vieš, že niektoré recepty sú tak rozšírené, že môžu byť veľmi podobné a tomu, kto už na varechu niečo také pridal, sa môže zdať, že je to jeho recept, ale nie je a ty to veľmi dobre vieš.
mám hrdosť a pod týmto receptom to nie je vôbec o mojej hrdosti, ale o tom, že @afataga rada ponižuje iných a často - nehovor, že si si to nevšimla a nevieš o tom.
preto bolo to moje "bingo"
ak si myslíš, že nemám pravdu s tým zdrojom, tak prikladám kópiu z labužníka:
11.02.04 vloženo
6613x zobrazeno
Počet porcí

4 porce
Ingredience

3 lžíce másla
2-3 lžíce oleje
900g zadního hovězího nebo kližky nakrájené na kostky
4 cibule, nakrájené
1 utřený stroužek česneku
1 lžíčka hnědého cukru
1 lžíce polohrubé mouky
500 ml hořkého černého piva
sůl a pepř
2 bobkové listy
4 snítky tymiánu
krutony:
8 plátku bagety
dijonská hořčice
RECEPT Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie
babiFrancouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí Carbonnade s pivem ze severní Francie

Postup

Předehřát troubu na 150°C.

Rozpustit máslo na prudkém ohni ve velkém kastrolu se lžicí oleje. Postupně na tuku osmažit maso po všech stranách. Vyjmout maso na talíř.

Přidat další lžici oleje a osmažit cibuli. Smažit ji na středním ohni asi 10min. a potom přidat česnek a cukr a smažit dalších 5 min. Je-li zapotřeby, přidat další lžíci oleje. Vyjmout cibuli na další talíř.

Snížit teplotu na nízko, nalít do kastrolu všechnu šťávu, co vytekla z masa na talíř a zamíchat dovnitř mouku. Sejmout z ohně a přilít po troškách pivo, které bude pěnit. Vrátit kastrol na oheň a nechat směs jemně probublávat, až zhoustne. Osolit a opepřit.

Navrstvit maso a cibuli do kastrolu a zastrčit mezi ně bobkový list a tymián. Přisolit a připepřit během vrstvení. Nalít tekutinu na maso. Přikrýt kastrol a pomalinku vše dusit po 2,5–3 hodiny nebo až je maso měkké.

Připravit krutony:
Otoustovat nalehko plátky bagetky po obou stranách a potřít je hořčicí. Poskládat je navrch masa hořčicovou stranou nahoru a celý kastrol dát na moment pod gril v troubě.

P.S.: Carbonnade znamená „připravené na dřevěném uhlí“. Je to flámský recept, ale běžný v severní Francii.

Recept je z kategorií: Guláše

teda žiadna francúzska kuchárska kniha, o ktorej @afataga píše v úvode receptu, ona, ktorá tak rada ponižuje iných a tak rada vŕta do iných.
o toto tu išlo, o nič iné.
napísala som to s naprostou vážnosťou.
možno teraz pochopíš @havino - Tánička moja a preto som sa k receptu od Af nevyjadrila.
a je aj jasné kto klame.
brambora
no zrejme sa tu niekto nedrzi hesla: mudrejsi ustupi! :D ale skor : kto do teba kamenom, ty donho skalou, nech poriadne trpis... a priznat sa k tomu este... ach jaaaaaj.
pusta
@elixir , nesprávam sa ako obeť.
chceš tvrdiť, že nie je pravda, že Af ponižuje iných, napáda ich a znehodnocuje svojimi komentami ich recepty?
okrem toho tu evidentne klame, tak som pridala kópiu celého receptu, nech každý vidí a môže si to porovnať.
chcela som, aby vedela aj ona sama, ako chutná také "chilli", ked ho hodí iným do tváre. o toto mi išlo. o nič viac
nešlo mi o to, že neútočí sa tu na mňa.
ale o to, že tak rada ona útočí na iných
nevrav,. že o tom nič nevieš a že si si to ešte nevšimla.
pusta
@elixir , v jednom však máš pravdu, netreba sa zastávať nikoho - nech sa každý bráni sám - toto beriem.
pusta
@elixuir , nie, nie je to moje tantrum.
aj ty máš vo zvyku zastávať sa iných, ja to však nehodnotím ako tvoje tantrum - naopak, páči sa mi to od teba.
bud v kľude, už sa nezastanem nikoho.
1x pusta
elixir
@pusta ja sa nezastávam ľudí, ale skôr (svojich) princípov... keď máš podľa mňa pravdu ty, dám za pravdu Tebe, keď ju má niekto iný, dám za pravdu inému... a keď zbytočná slovná "rozbuška", čo tu ani nemala čo hľadať, naštartuje takúto prázdnu diskusiu, veď to nie je k ničomu dobré.
Vieš, že akcia vyvoláva reakciu, sama to hovoríš...ale aj reakcia je akcia a vyvolá ďalšiu reakciu, a tak dokolečka. A niekde to už prestať musí.
pusta
@elixir , ja som jasne napísala dôvod, že prečo? to bolo z princípu voči tým napadnutým a napísala som aj to, že sa už nikoho nezastanem, nech sa každý bráni sám.
ešte raz, ak sa mi recept páči - pochválim ho.
ak sa mi nepáči - nevyjadrím sa.
to je celé.
pusta
@caterina , napísala som jasne, prečo som to spravila, prečítaj si to láskavo celé a potom hovor niečo.
čo, prečo a kde napíšem, to prenechaj tiež mne, ty mi nemáš čo určovať.
ani odporúčať, čo mám robiť a kedy a kde, OK?
a prestaň do mňa rýpať všade a pri každej príležitosti, ja do teba nerýpem.
zastala som sa len tých, ktorých Af sústavne ponižuje, ale už to nespravím, nech sa bráni každý sám.
dúfam, že si teraz spokojná.
@caterina , ja budem komentovať to, čo ja chcem, nebudem si pýtať od teba dovolenie.:-)
Pekný deň ti prajem.
pusta
@caterina , ešte si ma nevynechala ani v diskusiách, a to ani v takých, kde som sa vôbec nezúčastnila,
začala si už pri svojom vstupe - nemusím ti ich vymenovať a neodpustíš si to ani pod receptami, len si ch pekne prejdi, ak si ich nepamätáš. :-)
ak si teda nerýpala ani tu a teraz, tak si sa jednoducho zabudla vyjadriť k samotnému receptu, však?
áno, ja si budem komentovať to, čo ja budem chcieť a kedy budem chcieť.
tatranka
Presne ako píšeš v úvode receptu." Možno môj recept niekoho poteší"!
Hlásim sa k tým potešeným.
V prvom rade ma oslovila tvoja krásna fotografia,ktorá je 50% výpoveďou o tom,že to bude dobrééééééééééééé!
Dármo,ja dám hodne na foto.Aj sama sa snažím pri svojom recepte o to,aby foto oslovilo.
A ináč mám všetky produkty k tomúto receptu,takže vyskúšam.
renulienka
@2010 ;-), aspon vidis, ze Ta ,,sledujem,, velmi pozorne !;-) Len mi chyba to, ze nepridavas svoje recepty ,,normalne,, , ale su iba v diskusii. Vzdy tam najdem nieco, cim sa da inspirovat ;-)
tiginko
pekne si navarila @afataga , v poslednom čase aj ja rada dusím jednohrncové francúzske špecialitky, je to jednoduché, málo prance a výsledok vždy dokonalý. A k tomu ostatnému.... však ty víš, komu niet rady, tomu niet pomoci. Len škoda, že vždy máme zbytočne otrávenú takú peknú stránku. Nič to dievčatá (a chlapci), to je skúška našej odolnosti :-)
tiginko
že prance - niekedy si to samo pretvorí, ako sa mu páči. Takže samozrejme prácne (musím sa smiať, zase som to musela opraviť)
pusta
@tiginko , viem, že si tento koment nepísala mne, ale francúzska kuchyňa to nie sú eintopf veci, to je veľmi náročná, komplikovaná zložitá kuchyňa so zdĺhavým varením. :-)
pusta
@tiginko , v tom prípade o francúzskej kuchyni vôbec nič nevieš, je mi ľúto.
sú tu len niekoľkí, ktorí to naozaj vedia,.
to je určite @amelie , aj tam žije časť v roku, vie to určite @2010 a ešte zopár.
ak neveríš mne, potom sa spýtaj priamo ich - a povedia ti niečo o tom.
afataga
strucne info, pre tych, co nemozu spat: na nazov knihy som sa pytala kamaratky, vraj knihu pozicala mame, ale da mi vediet, je to zbierka rcp z akejsi tv relacie, pokracovanie neskor
pusta
@caterina , a že nerýpeš do mňa...zase rýpeš, zase nepriamo a podlo rýpeš.
nie, nie som jediná odborníčka na zahraničnú kuchyňu, dokonca ani odborníčka, len som sa o to viac a hlbšie zaujímala. je ich tu viac.
to, že žiješ v Taliansku, ešte vôbec neznamená nič.
uviedla som aspoň 2 mená tých, ktorí odborníkmi sú.
a ked ťa tá francúzska kuchyňa skutočne zaujíma, tak si pozri aspoň na začiatok kuchársku knihu od Jany Martinicovej: Francouzska kuchyně
a budeš "zírať" nad hlúposťou, ktorú si napísala, na začiatok stačí iba úvod, ktorý tvorí tretinu tejto knihy.je veľmi zrozumiteľný.zložitejšie tituly a tie vo francúzskom jazyku pre teba radšej ani nenapíšem, ked si taká dokonalá odborníčka na iné kuchyne,
pusta
@afataga , aha, takže už žiadna francúzska kuchárka, ako píšeš v úvode, už je to len akási zbierka rcp z akejsi tv relácie...
pusta
a tým pádom ma to už vôbec nezaujíma, nenamáhaj sa.
evusik
kedykoľvek, kdekoľvek otvorím Varechu tak je tu @pusta už sa bojím doma otvoriť chladničku aby aj odtiaľ nevyskočila...

@pusta mala by si sa vrátiť na gauč k svojmu psychiatrovi, aj keď ten chudák je asi rád, že sa ťa zbavil keď ti odporučil aby si išla anonymne škodiť všetkým dobrým ľuďom tu na Vareche, ale už by hádam stačilo... toľko zla v jednom človeku hádam ani nemôže byť... to vážne nemáš ani jednu dobrú povahovú vlastnosť????
škoda, že práve pod takým pekným receptom sa musí rozprúdiť takáto debata :-)
kukulienka71
Recept sa mi páči, aj keď nepochopím, @afataga , ako si mohla variť s cukrom, pivom a dokonca s múkou!!!, keď tieto suroviny tak veľmi odsudzuješ v receptoch iných?! ;-) ale tak, dajme tomu, že sa ti zmenili chute:-D mne je úplne jedno aj to, odkiaľ recept pochádza, vôbec nezazlievam @svedke , že sem dala link na ten z českej stránky, rozširujeme si obzory:-) a to, že @pusta pátra po pôvode receptu tiež nemôžeš mať za zlé, ona si potrpí na detaily...tak isto, ako si potrpia tí, ktorí hania jej recepty za akúkoľvek nejasnosť, drobnosť...to sú práve tvoji oddaní-poddaní, ktorí stále rýpu do pustiných receptov, tak čo sa čuduješ? Najľahšie je rýpať za akúkoľvek somarinu, ale to ty dobre vieš;-) @hanak , ty obdivuješ a tituluješ za výborné kuchárky len tie, ktoré sú zadobre s tvojou obdivovanou Afatagou;-))) @tiginko , pozri sa do zrkadla, to nevadí, že ty, kedy sa len dá, kopneš do pusty? len ona tu kazí túto peknú stránku? to je len rečnícka otázka, každý si na ňu odpovie sám...
pusta
@evusik , ty stará známa dobrá duša varechy, pozri sa radšej do zrkadla dobre na seba a daj pozor, aby si sa potom z tej svojej dobráckej dušičky nevyzvr.... :-)
ty si prípad pre psychiatra, nie ja, hádam sa nebojíš vlastnej chladničky....
DDDDD
afataga
uz mi to pripada ako neverending story :-), no ale pekne po poriadku:
@sladkacokolada na teba vcera akosi pozabudla, prepac :-) dakujem, budem rada, ak aj vyskusas a bude chutit
@renulienka mas pravdu, rcp od 2010 je velmi podobny, nevedela som o nom, je este vylepseny o zeleninu
@margaretka28 dakujem, pravdu hovoris veru
@zuzanka1367 aj tebe dakujem
@havino skoda, ze ta presla chut, ak sa ti nahodou niekedy vrati, odporucam vyskusat a to porekadlo o starom psovi poznas?
@2010 pozrela som, jasne ze rcp je v mnohych verziach mozno aj na stovkach webov, takze vlastne ani netusim, kolkym autorom som ho ukradla :-)
@danda3 dakujem, neprehanaj :-)
@elixir sa nezdas :-) ale mam taky pocit, ze nevysvetlis
afataga
@caterina nie kazdy ma doma zrkadlo :-)
@tatranka som rada, ze si potesena :-), ty mavas foto omnoho krajsie ako ja, je pravda, ze fotka zaujme, budem rada, ak das potom vediet
@tiginko dakujem, myslim, ze my sme pomerne dost odolni :-) a este si ma aj pobavila :-)
@radost bodaj by si mala pravdu, ze je posledny :-)
@pipinulka to vies, ked clovek nespi celu noc, je z neho len uzlicek nervov :-)
@evusik :-))) a dakujem
@kukulienka71 pokusim sa ti to objasnit, mozno pochopis: ako som uz pisala, chcela som presne dodrzat rcp, aby som druhy krat vedela, ako si ho mam upravit podla seba, neviem, kde som odsudila pivo do varenia, pripomenies mi? aby to teda bolo uplne jasne, je rozdiel s pivom varit a teple pivo, ergo nechladene PIT, este ti mozem nieco vysvetlit? mna by zas zaujimalo, preco si myslis, ze sa cudujem? na to si ako prisla?
pusta
@kukulienka71 , som rada, že si sa ozvala :-)
máš pravdu, je to presne tak, ako si to napísala.
niet pochýb, že je jednoznačne prevzatý z labuznik.cz.
stačí si pozrieť link od @svedka alebo mnou okopírované a pridané z labuznika.cz. a pekne porovnať.
nič hrozného by sa nikomu nestalo, keby to čestne uviedol a nekecal v úvode, že je od francúzskej kuchárky, potom od kamošky zo zbierky rcp akejsi tv relácie a teraz o rôznych iných zdrojoch z netu - nie je potrebné nič kamuflovať.
vážim si tvoj postoj, o to viac, že máš hotelovú školu a vieš odborne o čom hovoríš. cením si tvoju objektivitu a odvahu.
dakujem za tvoj prístup.
katkat
ach toto je jedno z tych dobrych jedal, ktore by som tak chcela jest, ale uvarit to asi nezvladnem :) ulozim si, mozno uvarim ked raz budem dospela :)
afataga
INFO LEN PRE TYCH, KTORYCH TO ZAUJIMA, KOHO NEZAUJIMA? NECITAT !!!: jedlo sme jedli na navsteve, pytala som si rcp a ona mi ho nadiktovala z hlavy, lebo uz to varila vela krat a povedala mi, ze z kucharskej knihy od francuzskej kucharky, ktorej meno mi nic nehovorilo, tak som ho zabudla. Vcera som sa jej na to pytala, neskor mi volala, ze ho v tej knihe nenasla, ze asi bude z tej, co pocizala mame, ale ze mi da vediet, ked jej ju vrati. Je to zbierka rcp z nejakej relacie, co bezala v TV, alebo este bezi, neviem, my TV nemame, kto ho tam varil, neviem. Ak teda rcp vysiel knizne a bol aj v TV, je len samozrejme, ze sa vyskytuje mozno na vsetkych weboch o vareni, kto chce a naozaj nema inu robotu, nech patra, kde bol prvy krat :-)))
obor123
Ľudia moji, skôr než v budúcnosti pridate recept, pozrite sa na všetky existujúce servery o varení. Nie že na niektorom sa bude Vaše jedlo nachádzať. Ak áno, tak si recept nechajte radšej pre seba. Ušetríte rýpačom robotu. Že na vareche budú prázdne stránky nevadí ,ale niektorí ľudia budú spokojní.
alex37
@afataga...moja milá, navarila si výborné jedlo..aj keby si rcpt hrobárovy z lopaty "ukradla" je mi to fuk ;-) proste si sa chcela podeliť s ďalším skvostom z tvojej kuchyne. Fotky ani nekomentujem, vyzerajú báječne. Nech sa ti darí a nech ti to aj naďalej takto varí ;-) Hlavne že máš pre koho, to je v podstate najdôležitejšie...pôžitok pri pohľade na našich stravníkov :-) Pekný týždeň prajem :-)
janger
@afataga , vobec nevyhladavaj zdroj, by sa ti chcelo :-)! Ved aj v tej kucharskej knihe bol recept len odniekial prebrany. Toto je tak zname jedlo, robi sa casto v Belgicku, tiez aj v Holandsku. Vsetky recepty (a je ich na internete, v knihach strasne moc) su si moc podobne...A je to strasne stare jedlo. A velmi chutne...Takze vsetci, co ho niekde uverejnili, tiez ho len prebrali. Uz mi je niekedy zle, ked tu citam tie jedovate komentare.... @pusta , ked tak vyzadujes presny zdroj, ved aj ty presne zdroje neuvadzas (mne to inak vobec nevadi....). Ked ty k tvojmu receptu napises ako zdroj NoSalty, tak to presny zdroj nie je.... Ked uz chces presny zdroj, treba napisat meno autora, pridat presny link k receptu. Ak by niekto na nejakej inej stranke prebral tvoj recept a napisal by zdroj: Varecha.sk, tak by si to veru nezniesla....Takze ak to sama nedodrziavas, neziadaj to ani od inych...
pusta
vjanger - milá Janka, máš TS.
dakujem.
pusta
@jujoska , nemusíš hovoriť o sebe :-)))))
my to o tebe vieme už veľmi dávno.
afataga
@katkat nicoho sa ty neboj, kto sa boji nesmie do lesa a vlastne ani na varechu, lebo obcas tu strasny smrad byva :-), naozaj to nie je nic zlozite, mozno to tak vyzera, ale nie je, urcite to zvladnes, ved na tom hadam ani nie je co pokazit, vezmi to ako vyzvu, hadam sa nevzdas? :-)
afataga
@obor123 :-))), prazdne nebudu, aspon jeden notoricky prispievatel sa isto najde
dzivčence ale ste ma pobavili, konecne veselo :-)
@alex37 dakujem, mudro hovoris, aj tebe pekny tyzden aj leto
@janger to som netusila, ze je to az take zname a rozsirene jedlo, teda mozeme predpokladat, ze ma uz aj mnoho variacii, urob ako ja, nevsimaj si a bude ti dobre :-)
@methi ved byk, nie krava :-), krava je uplne v inej mastali
@jujoska :-))) dakujem, no veru, vselico chodi po svete
jozka2
Aj ked je tu taka vojna ,stejne by som si jednu taku malicku porciu dala,nikto na vareche este nie je taky genius aby vymyslel novy recept,toto za nas urobili kulinarske dejiny a ani afataga nie, ved to aj pise,zalezi na tom z akej matky ci jej kamaratky to ma?NIE hlavne,ze sa da podla neho uvarit a zachovana je tam kucharska alchimia a v tomto pripade urcite je,kazdy si aj tak uvari po svojom-kolko kuchyn Tolko chuti a ani jedna z nas neuvari to jedlo presne tak ako to urobila afataga,lebo kazdy prida nieco viac-nieco menej a uz je ina chut Kuchteniu zdar,rozmyslajme nad novymi dobrotami a netratme drahocenny cas nad nesmrtelnostou chrusta.
katkat
no po takomto povzbudeni mam chut rovno k masiarovi bezat:) pri nejakej prilezitosti to asi teda skusim, budem mat narodeniny, tak si asi miesto torty urobim kilo masa:)
yogicek
Milá @atafaga
Pozerám, že sa to tu od včera keď som čítal Tvoj rcp., ktorý si ako som zistil ukradla kráľovi Ľudovítovi XV. za ktorého vlády tento recept vymyslel jeho dvorný kuchár, pekne rozbehlo. Ďakujem Ti za udelenie výnimky. Za odmenu tú cibuľu nakrájam. Ja pri nej neslzím. Roním ale krokodílie slzy pri čítaní niektorých komentárov pri tomto recepte. Pekný večer Ti prajem. Viac nemôžem, nevidím na monitor. Musím si ísť utrieť tie slzy. Pa.
babidka
@afataga -pekny recept a krasne fotky :-) Ano , to jedlo je pomerne zname a jedla som uz viacero "variacii" . No a kazda bola vyborna ! Vo Flamsku ci v Dordogne :-)
Neviem teda , preco musi byt okolo toho tolko jedovatych slin :-)
Niektori ludia zjavne nedokazu byt bez sporov , hadok a svojich smiesnych zabo-mysich vojen .Dovod sa vzdy najde - kazda hlupost je dobra . Asi jediny sposob ako ich umlcat je - ignorovat , nekomentovat a neodpovedat na tie neskutocne smiesno-trapne poznamky :-(((
katka78
@afataga , recept sa mi páči, veľmi pekne aj nafotené - ale to je už tvoj štandard, všakže :-)
Diskusia sa mi už až tak nepáči, ale čo narobíme.. komu niet rady, tomu niet pomoci.
afataga
tak neviem, ci uz hurikan odoznel, alebo sme v oku :-)
@katkat mas pravdu, ani ja nemam rada torty, pozerala som tvoje rcp a ver mi, toto jedlo nie je o nic tazsie, ako tie tvoje gulicky a hlavne to nie je take pracne
@jozka2 co sa tyka chrusta, absolutny suhlas, ale nie celkom suhlasim s tym, ze sa uz nic nove vymysliet, su tu varechacky, co tu maju vymyslene rcp, aj ja ich tu mam niekolko a tu malu porciu pre teba by som ozelela :-)
@yogicek prepacim, no ale si ma riadne vydesil, ci ma teraz nestrcia pod gilotinu :-), to mas slzy od smiechu?
@babidla dakujem, veru mudro hovoris, ako vzdy, ako si si vsimla, aj mna to uz napadlo
@katka78 dakujem, asi tak nejako to bude na tom svete hrbatom :-)
@mesiar50 dakujem
@elixir tak to by naozaj zaujimalo, ak sa odhodlas, daj vediet
kukulienka71
@af ataga , sorry, že ti spamujem recept, nemusela by som, ale odpoviem @concord ovi : asi si dlhší čas nebol prítomný, keď som to tu už viackrát vysvetľovala - s Pustou som sa pochytila raz a to poriadne, všetko sme si od pľúc pekne vykričali:-)), ja som sa vtedy do nej obula kvôli určitým veciam, predýchala som to, už viem ako na ňu( čo sa mi páči pochválim, čo nie, obídem) nepíšeme si, nie sme kamošky, vážim si jej kuchárske umenie a skúsenosti staršieho človeka. Odpovedám ti úprimne, aj keď tá úprimnosť mi robí viac škody niekedy...tu predsa úprimnosť nezaváži:-( ozvala som sa nie kvôli tomu, aby som ju zastala, z komentu je to zrejmé, že o nič také nejde:-) možno by som sa ani nebola ozvala, keby sa @hanak s @af neboli dotkli @safran , ktorú si mimoriadne vážim, ako ČLOVEKA. Nechcem menovať, ale ak by sa tu posadili jeden druhému do krku, ani po členky by jej nesiahali všetci tí, ktorí tu tak pekne držia spolu:-) pretože to, čo ich spája je jedine NENÁVISŤ k inému, konkrétne jednému varecháčovi:-( to je zaujímavé, keď som s Pustou nebola zadobre, koľko ľudí matu kontaktovalo, gratulovali mi dokonca, ospevovali sme si navzájom recepty:-))) a keď ma prešiel hnev na Pustu, z kamarátstiev ostalo len jediné: @margaretka28 , ktorá je ďaľšia mnou obdivovaná osoba, pretože jej prioritou nie je môj vzťah k Puste! @concord , vieš veľmi málo o mentalite ľudí, to je jedno, odkiaľ sú, dolnozemskí nie sú o nič horší ani lepší ako hornozemskí:-D ty si nejaký jasnovidec???
hanak
Vážená pani @kukulienka ! v dvadsiatich riadkoch som už dávno nečítal. Prebuďte sa už, milá pani. To vy tu podporujete a velebíte pôvodcu všetkého zla! A čo sa týka nejakého spomenutého šafranu, je mi vás úprimne ľúto. Rozhodne by som nechcel byť po vašom "veľkolepom, duchaplnom" prejave vašim priateľom.
jozka2
afataga,nemyslela som doslova,ze sa netvoria nove recepty,tvorim ich aj ja,aj ked ich tu nevidno,ale mi musis dat za pravdu,ze kazdy novovzniknuty recept vznika zo stareho doplnenim inych ingr.lebo zakl.recept je ten isty len obohateny niecim novym,zbytocne je sa tak nechutne hadat,toto nie je diskusia k receptu to je vybavovanie si uctov a neviem preco takym sposobom existuje TS.
safran
@Kuku : Chcelo to odo mňa veľa sebazaprenia nereagovať, keď ma hanak a af urážajú len z čírej samopaše, ale teraz nemôžem... stať o mne nebudem komentovať, ale vyprovokovala si ma. Určite vieš, že to bude mať následky.
@concord , dal si tu 2 recepty, podľa komentárov sa dá mnohé domyslieť, ale sú to iba domnienky... mnohým sa zmýšľanie na niektoré nicky zmenilo v mesiacoch, nie po rokoch... vnímam to, ja som skúšala iba 5 receptov, štatisticky nepreukazateľné (ja viem), všetky mi vyšli. Ty si sa nechal nalákať tiež. Mám jedinú otázku, keďže sme pod receptami Af - ktoré si skúšal podľa nej? vydarili sa? lebo mne nejako chýbajú fotky pod jej receptami, ako ju chválopevci nasledujú, varia a fotky pridávajú. Fotiť vie dobre odnedávna - nehádam sa... začiatky na vareche boli ťažké - každý sa vie presvedčiť
@hanak , fešný chlap, som si myslela, že platí iba pri ženách, čím krajšia... asi som sa mýlila :-)
kukulienka71
@hanak , ak sa ti nepáči takáto moja duchaplnosť, môžem ti predviesť aj slovník, ktorý používaš bežne ty a asi mu rozumieš lepšie ako pekným slovám! Tak sa spakuj, choď na pivo a rieš chlapské veci a nie tu pod ženskými receptami dokazuj svoju silu na slabšej časti tvorstva, @svedku si už znechutil úplne od prispievania, mňa sa ti nepodarí, aj keď sa na hlavu postavíš;-P
hanak
A toto je tá pravá @kuku čka, ktorá zniesla vajíčko do cudzieho hniezda.
Presne takto si ju predstavujem. @safran , na fotkách nezáleží. Usudzujem podľa toho, ako ťa hodnotila kukučka. Ty sama hovoríš, čím krajšia......Tak asi platí aj čím škaredšia......
safran
Hanák, fakt vyzeráš dobre, ale už meno Ťa predurčuje byť idol krásy u žien :-) ako roky horem dolem pádí :-) a charakter sa má vzďaľovať? ako Ty to máš?
Aj keby som bola škaredšia (ako Ty), tak nebudem taká smiešna, malicherná, zádrapčivá, hnusná, necharakterná ku človeku, čo mi nikdy nič neurobil. Teraz som práve nehovorila o sebe. Vieš byť taký aj ku mladej tehotnej žene. FUJ!
hanak
Ale no ták, @safran , práve že o sebe si hovorila, mám ti pripomenúť tvoje zádrapčivé komentáre v minulosti? A mám menovať adresátov? Čo sa týka @svedky , spýtaj sa jej, či som ju ja znechutil a potom tu krákoraj nezmysly. A už konečne vypadni z môjho života a viac nereaguj na moje komentáre. Odbavuj sa pod svojimi receptami a neprzni tento svojou prítomnosťou!
kukulienka71
@hanak , táraš dve na tri, ako vždy;-))) spolu s @concordom a spol. si dajte nejaký pankreolan, aby ste už konečne strávili to, že nemienim na Pustu kydať a že ste mi všetci ukradnutí. @safran , spomínala som Ti, kedy stratili títo tu u mňa všetku vážnosť? Nie? No keď mi jedna z nich písala, že Pusta je diabol, tak si mám dať na ňu bacha!:-DDD
safran
pekný @hanak , hoči Tvojim receptom som mala vždy len samé pochvaľné komentáre, nespomnínaš? neslúži Ti pamäť! @svedka mi práve v tejto chvíli dopísala, tak to si chirurgicky minul cieľ :( krákoraj si sám a TY ma nespomínaj, odbavuj sa sám!
marianne
@kuku na travenie je dobry aj orenzym a febichol,keby malo bolo...moja mama si nevie vynachvalit:-))) nic si z toho nerob mna raz smirovali na FB koho mam za priatelov...:-)))) @afataga pekny recept,ked si budem chciet chlapa udobrit...spravim,taketo miluje...
safran
ako sa Ti páči takýto slovník? - je TVOJ! bavíš sa? lebo zvyčajne sa takto bavíš... teraz už rozumieš reči svojho kmeňa?
obor123
Ľudia, moji, zlatí. Uzavrime túto diskusiu. Pridať komentár už nemá žiaden zmysel. Diskutuje sa tu už tretí deň ,už nie o recepte, ale len sa tu navzájom uráža. Najprv sa skúmal pôvod receptu a teraz už hrubo sa napáda kto, s kým, kedy a o čom písal. Ľudia, zamyslime sa, žijme tu v mieri. Veď každý z nás má rovnaký koníček - varenie -pečenie. Ak druhému nevieme pomôcť, tak ho neurážajme.
safran
@marianne , máš pocit, že @Kuku niekoho nevie stráviť? si si tým celkom istá? nepotrebuje niekto iný Tvoju pomoc?
kukulienka71
@marianne , vďaka za doplnenie sortimentu, hádam si vyberú;-P ešte asi nevedia o tom, ako ľudskému telu škodí nenávisť... @obor123 , máš svätú pravdu, aj tak som povedala, čo som chcela, takže dočítania pri nejakom ďalšom peknom recepte, pekný večer!
safran
fakt Ti nestojí(m) :-))) Takýto je Váš humor! uži si to!
kukulienka71
@hanak , už som sa chcla venovať iným aktivitám, ale aby si nepovedal, že som zbabelá, ešte chvíľu zostanem.Áno, bolo aj také obdobie:-) to som bola skalopevne presvedčená, že pusta má viac nickov, dosť dlho ma to držalo, ale nejak sa tá pipinulka vyvinula inak a nedávno som sa dozvedela aj jej celé meno... ty si bol vtedy na jej strane, no povedz:-))) hold, tu sa veci menia z mesiaca na mesiac, keďže je to virtuálny svet a nikdy nevidíš, s kým máš dočinenia. Ono sa to potom vyvinie prekvapivo, vidíš?
kukulienka71
@hanak , tak teraz otázka pre teba: čo takého ti urobila pusta, že ju tak neznášaš a čo takého ti urobila safran, že ju tak neznášaš? a čo sa obúvate furt aj do mňa, keď je tu kopa iných obdivovateľov pusty, ktorých nespochybňujete, neútočíte na nich, ani si ich nevšímate. Ja som stále na pranieri. Prečo?
kukulienka71
Najprv odpovedz na otázky pekne za radom:-) a pestaň už s tými oplzlými rečami o šafran:-(
redakcia
Žiadame o ukončenie diskusie, ktorá nesúvisí s receptom. Ďakujeme.
hanak
zatial nič, tak asi idem na to, čo si mi odporučila o 19.50 hod. Dobrú noc!
kecemis
Diskusia k tomuto receptu presiahla tri dni. je to normalne? ja som stihol ist a vratti sa s Kolumbie. neviem ci ste si vsimli ze ziaden Slovak zijuci v zahranici sa k danej teme nevyjadril. diskusia presla od receptu k osobnym invektyvam. Je mi to luto. Skuste najst dvoch uznavanych kucharov, ktory urobia tento recept rovnako a ja Vam potom pogratulujem. Ne je to o osobnych sympatiach? Recept ako taky sa mi paci, viem, ze to nie je smerodatne co sa mne paci, ale zamyslite sa, ci to vsetko je potrebne? osobne utoky, urazky. Slovensko je male a varecha teteraz sa mi zda ako verny obraz Slovenska. Recepty od @pustea su dobre, nech su uz od kadekolvek, To ze je samoluba sme uz mali c0est to zistit. Nemozem menovat vsetky izabela, eusik tatranka atd.........su kucharky od ktorych sa da vela naucit, Preco potom ta nenavist? Alebo preto, ze ich recepty su viac sledovame? Pripomina mi to skolu mojej dcery, kde bola jedna vyvolena a potom prichadza komunizmus, but ides s nami, alebo ides proti nam. Recept je fain, ale vytahovat ci tak alebo onak sa mi zda detinske. Co sa tyka @afatagi , mam ju rad pre jej special humor a kritiku. Moj nazor je ze aj tak 90% varechacov nedodrzi postup uvedeny v recepte, pretoze si ho prisposobi svojim mozmostiam a potrebam.
Ludia budme toleranrtny, ved dnes okrem par vynimiek, naozaj nie je mozne vymyslat nove recepty. Ale je stale moznost ich vylepsit, alebo oboznamit siroku verejnost o existencii tychto receptov.
afataga
tak predsa som mala pravdu, vcera to bolo len OKO :-)
@jozka2 ja nehovorim o tom, ze niekto vezme rcp napr. na segedin, alebo svieckovu a pomeni nejake suroviny, ja tu mam naozaj nejake rcp, ktore som vymyslela, ak chces, isto ich najdes a nie som sama, v ostatnom s tebou suhlasim
@marianne som rada, ze sa ti rcp paci
@kecemis dakujem za pochvalu aj mudre slova, ale nie celkom mas pravdu, vyjadrili aj nasi zahranicni varechaci, nebudem menovat, aby sa zas cosi nezvrhlo, ja si nemyslim, ze taketo nejake zabavne debaty su len tu, verim tomu, ze by clovek nasiel aj inde a asi by ani dlho hladat nemusel, vidis, co si postihal a o nic si neprisiel :-) pekny den ti prajem
afataga
@tiginko ved ja som uz davno pisala, ze asi sa niektori nevedia inak zabavit, ale naaaa sak ja im doprajem :-)
vcera 16.25 som pisala o tom oku, zdalo sa, ze sa to tu trochu upokojilo, tak som bola zvedava, ci iba nie sme v oku hurikanu, ved si videla tie filmy ako sialenci nahanaju hurikany a ked su v oku, pohodicka a potom to vypukne znova, a ukazalo sa, ze som mala pravdu :-)
paploska
vynechávam komentáre, nemáme na ne čas.... :-) dávam 5* a rada vyskúšam :-)
pipinulka
@kukulienka , nerada sa vraciam k tomuto receptu, ale dnes som objavila tvoj mily komentar k tomuto receptu dna 1. jula o 18.20 hod. Kedze osobne poznam jedneho z tych, co nemaju siahat @safran po clenky, bola to pre mna ohromna zabava. Musela som si predstavit pustu na dvojmetrovom rebriku, teba na puste a na tebe safran. Fakt, takto ti dvaja jej nedosiahnu po clenky.
rea1
@afi , to sa čo stalo, prosím ťa? taký príma recept (aj keď si niektoré body mohla poňať fotograficky podrobnejšie, napr. body 4, 5 a 6, lebo veď vieme, že sú tu známi experti, ktorí by z tvojich troch bodov vymáčkli aj 10, - cibuľa celá, cibuľa rozpoltená, cibuľa nakrájaná, c. v hrnci, ako ju miešame, ako vyzerá opražená) taký príma recept a taká chrapúnske diskusia. fuj. to nemá s varením nič spoločné. chrapúnstvo, oplzlosti, nadávky, vybíjanie si zlosti a vetranie komplexov, tak mi pripadalo 90% tejto diskusie. som z toho otrávená. ale aj z teba, lebo tak dobre navaríš a ani súzvučnej duši koštovku nepošleš. sa hanbi. udeľujem ti červený bod a 5* za recept a valeriánske kvapky proti hlupákom. vraj účinkujú. ten recept, na ktorý som sa ťa minule pýtala bol naozaj ten tvoj stroganoff. maj sa, hraj sa. j.
kukulienka71
Afataga sa iste pekne baví, @rea1 , lebo keby chcela, tak by to zastavila;-) ona vie pekne nereagovať na nepriaznivé komenty k jej receptom, ak nič iné, tak ich ignoruje. To je dobrá taktika. Lenže je tu pár jej ctiteľov, ktorí na nej lipnú do takej miery, že sú schopní všetkého. Láska dokáže divy! Urobí razom aj zo 60 ročného šedivého pána 20 ročnú Martinčanku:-))) On/ona potom znevažuje, zhadzuje a ponižuje každého, kto povie čo len krivé slovko k Afinmu receptu:-) To je predsa super divadlo! A Af sa určite dobre baví;-) ktorej žene by nelichotila toľká oddanosť?!:-)
rea1
@kukulienka , mám dojem, že to nie je práve Afi, kto tu má zopár najvernejších a najhorlivejších - no, nech sa vyjadrím síce hrubo ale úprimne - kto tu má zopár najvernejších a najhorlivejších riťovlezov a nekritických obhajcov. a že sa Afi na takýchto diskusiách dobre baví viem a ani sa jej nečudujem.
afataga
@rea1 vidim, ze nie som sama, kto sa dobre bavi :-) mas smolu, ty suzvucna dusa, ze nebyvas blizsie, kusok by som pre teba obetovala a ak ti to urobi radost, budem sa aj hanbit :-)
@kukulienka71 ale, ale, citim z tvojho komentu zavan niecoho, coho, to nech si kazdy domysli a vynimocne s tebou suhlasim v tom, ze sa dobre bavim, a to aj vdaka tebe
eviana
Po dlhej dobe opatrne, len tak na pol oka nakúkam na varechu a vidím, že sa tu toho veľa nezmenilo, ba naopak čo smrdelo, smrdí ešte viac...
Doporučila by som každému spraviť si odstup, život je o inom ako o dokazovaní veľkosti vlastného ega a hre na "kto koho prečúra".
@afataga , "kto umí, umí, kto neumí, čumí" ... vravia bratia Česi a Ty naozaj umíš, famózne si navarila, rada podľa Teba niekedy vyskúšam, vďaka za inšpiráciu...
To všetko ostatné okolo toho je len vírenie prachu pri naháňaní si vlastných chvostov... máš môj obdiv, opäť :)
leomax
@afataga , recept je výborný, vidieť to aj z mnohých diskusných príspevkov. Prepáč, ale musím sa tiež ozvať komentárom, ktorý s Tvojím pekným receptom nemá nič spoločné. Nechápem @kukulienka 71 , čo tu už niekoľko dní stváraš. Hlavne tvoje posledné dva komentáre k @eviane. Svedčí to skutočne o tvojej inteligencii. Nechápem, kde sa berie v 43. ročnej "žene" toľká nenávisť? Viem, že pustae sa podarilo medzi vás dve "vraziť" klin, z čoho ma ona nepochybne ohromnú radosť. Donedávna, @kukulienka , som mal úprimne rád tvoje recepty, tvoje komentáre a teda aj teba. Ale od určitej doby nechápem, čo sa s tebou deje. Mal som do dnes pocit, že asi chceš len konkurovať puste. Ale dnes, bohužiaľ, si ma presvedčila, že pusta sa ma ešte veľa čo od teba učiť, čo sa týka rozsievania nenávisti medzi varecháčov. @kukulienka 71 , mala by si sa spamätať. Pusta ťa aj tak onedlho odkopne, nemá rada chytrejších ľudí od seba! Len si spomeň, koľko nepriateľov si tu urobila len za tento polrok.
leomax
@kukulienka71 , tvoja odpoveď je priamoúmerná tvojej inteligencii. Presne, ako som predpokladal. Keď už nevieme, kam z "konopí", odpovedáme v zmysle: "aj ty mňa"! A taká je aj tvoja odpoveď. A už prosím nereaguj, urob ešte jeden dobrý skutok a navždy opusti tento recept.
kukulienka71
@leomax , vedela by som ti napísať 10 strán svojich myšlienok, ešte ma nepoznáš:-) vidím to ale ako zbytočné, nakoľko tu nebudem nikoho presviedčať o mojom uhle pohľadu;-) a tým unavovať obecenstvo, ako to robíš ty:-) Zbabelosť nie je moja povahová črta! Svoje rady si môžeš rozdávať tým, ktorí o ne stoja, ja to nie som.
leomax
@tiginko , Ty takto určite nedopadneš, hoci, kto vie, čo Ťa čaká v deväťdesiatke :)). Tel noviny od určitej doby nesledujem, tak som si dal námahu a kukol som na kukuk, kedy len dnes tu šírila svoje "múdrosti". Bolo to dnes od 05.49 hod do 18.53 hod neuveriteľných 17krát. Fakt, zaujímavý spôsob, ako žiť život! Asi tam niekde pramení tá jej láska k "blížnemu".
kukulienka71
@tiginko , @leomax , ja sa za to nehanbím, že žijem s Varechou:-) mám ľudí rada! môžeš si to všimnúť z toho, koľko receptov iných skúšam a tým im urobím radosť, takisto aj svojimi receptami dúfam poteším ľudí. Môžeš si spočítať aj to, koľko negatívnych a koľko pozitívnych komentov tu mám ja a koľko ich tu máte denno-denne vy. Keď už počítaš. Nezabudni zarátať svoje komenty pod pustinými receptami, lebo tých je najviac;-)
hanak
Polnoc ešte neskončila @leomax. Už nerátaj, čas sa dá využiť aj ináč. Zajtra nás čaká pekný deň, teším sa naň už 5 dní! A čo sa týka tej stvory, nestojí ti za to, fakt! Snažil si sa, ale nepadlo to na úrodnú pôdu. Je to abstraktná kreatúra, ako aj jej profilové foto. Naši hafani na naích profifoto majú viac rozumu, ako táto stvora. Nechajme ju žiť jej "krásny pustovský svet a my si užívajme ďalej po svojom. Teším sa na zajtra! PS. Že by sme využili na chate tento RP? Všetko máme.
kukulienka71
@hanak , to je môj portrét od malej dcérky:-) psíkov mám aj ja rada. Výborný nápad, aby ste si víkend užili na chate, ten recept je skvelý, majte sa tam fajn! PS: nemusíte sa ponáhľať späť;-)
frezia68
@kukulienka71 kuká,od buka do buka....ako môžeš niekomu tvrdiť,že tu nechýba,nemusí sa vracať,etc. ? Nie je to pod Tvoju úroveň?Veď to nie je zábava,choď na pokec,tam je podobná úroveň.To sa tu teda zvrhlo! A ak si myslíš,že čakám reakciu,mýliš sa.Vieš,sú tu ľudia zväčša slušní,empatickí a také poznámky sa ich dotknú a neberú to ako zábavu,tú môžeš aplikovať v užšom kruhu doma,ak si zvyknutá na taký humor a považuješ sa za vtipnú.Tuná urážaš,odrádzaš.....škoda,nečakala som to od teba a to som myslela,že poznám,koho obchádzať.Tak sa z toho vyspi,lebo ináč ty tu nebudeš chýbať.
frezia68
Prepáč mi,@atafaga ,chcela som pôvodne pochváliť recept,ozaj dobrý,ale keď som videla,ako sa zvrhla diskusia,schválne som obchádzala,nemám rada konflikty a ľudí,čo kazia príjemnú atmosféru.Viac sa nezapojím do debaty,lebo tu budeme aj týždeň a je to pod úroveň slušných ľudí.
hanak
@afataga , pošli mi v TS mailovú adresu, máš u mňa 5 kg cibule podľa Tvojho výberu /červená, biela, žltá/ za najviac komentovaný recept za posledných 6 mesiacov. A na dôvažok, kilo čilidžemu!
kukulienka71
@frezia68 , eviana po dlhšom čase tiež neprišla s pekným komentárom, ja som reagovala na ten, že tu nechýbala. Úroveň tých ľudí, čo tu osočujú, prečo nik nerieši? Ja sa tu vyjadrujem slušne, oproti nim, prepáč, že som ti pokazila príjemnú atmosféru.
hanak
@rados ť, Ty si tu najpozitevnejší "prvok"! Že by vykŕmenú hus? Pre Teba čokoľvek, treba si len zažiadať! Pošli mi TS!
kukulienka71
Ospravedlňujem sa všetkým Varecháčom za svoje nevhodné príspevky, nechala som sa uniesť emóciami. Pekný deň!
afataga
omg, to co tu zasa za snem? :-)
@eviana dakujem, myslim, ze nebudes lutovat, ak skusis navarit
@leomax a @hanak , neda sa mi inak, iba s vami suhlasit, iste osoby uz ani nekomentujem, skoda casu
@hanak v TS sa neda poslat mailova adresa, ale mam ju v profile
@tiginko o teba ja strach nemam, moja kristalova gula hovori, ze my strojari sa nedamelen tak zlomit, ako nejaky uberaci noz, vsak @rea1 ? :-)
@frezia68 dakujem za tvoje slova, z duse mi hovoris, som rada, ze sa ti rcp paci
tiginko
@afataga práve pri káve rozmýšľam, čo mi chýba na gril párty, odchádzam, nabalené bôčiky, šampiňóny, cukíny, koláč a všetko ďalšie, neodmysliteľne patriace k poriadnej grilovačke s priateľmi. A samozrejme fľaša Jamesona a kubánskeho rumu s limetkami a trstinovým cukrom na "ženské" koktaily. Viem, že by si zapadla, aj s Jankou a ďalšími super ľuďmi z tejto komunity
afataga
@tiginko uzi si to a dakujem za virtualne akoze pozvanie :-) a daj si kusok bocika aj za mna a jeden na moje zdravie :-)
afataga
neviem, preco sa to nezobrazi, takze autorka je Kay Halseyova a nazov je Skvela chut Francie
kristien
Nepatri medzi aktivnych clenov varechy, nepridavam recepty a komentujem tie, ktore mi chutili a ktore ma zaujali. Dala som si tu namahu a precitala skoro celu diskusiu a poviem vam pravdu- ani by som nechcela byt takouto clenkou, lebo keby som nieco napisala tak, tak som proti jednemu a sympatizujem s druhym a keby opacne tak zase by bolo zle. Aj ma to mrzi, ale na moj sentiment nie je nik zvedavi, ako som pochopila. Som mlada, neskusena, no mam uctu a respekt voci ostatnym a nedovolila by som ani vo virtualnom svete takto urazat, odsudzovat a zlomyselne komentovat recepty. Nie som svata, ale proste by som to uz len z hanbi pred sebou a z oblubenej vety mojej mamicky- nerob tak ako nechces, aby ini robili tebe- nepisala.
Drzim vam palce a prajem si svetovy mier :))) hlavne na varche!
afataga
@kristien dufam, ze nevadi, ak ti budem tykat, na to ze si mlada, mas omnoho viac rozumu, ako mnohi ovela starsi od teba, ale tak to uz na svete chodi, to si si uz iste vsimla, nie len na tu na varechce, mozno ked budes trosku starsia pochopis, ze si z toho netreba robit tazku hlavu a vsetko tak velmi neprezivat, ja si tu uz niektorych ludi vobec nevsimam, nad inymi sa len zasmejem, radsej nebudem menovat :-), inak sa ti divim, ze si mala nervy citat tu diskusiu, si statocna zena :-), aj ja ti prajem to co ty mne a nie len na varechce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia