Cheesecake
Cheesecake

Horalkový cheesecake

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 16. septembra 2022

Výborný cheesecake, ktorý poteší milovníkov populárnej sladkosti.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiX_SsQruvQ/

40 minút
na 155 °C

Suroviny

Korpus:
130 g
1 bal.
80 g
Plnka:
500 g
200 g (Lučina, philadelphia)
200 g
2 ks
4 bal.
100 g
25 g nesolené
25 g
2 PL
50 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V sekáčiku zomelieme maslové sušienky a 1 kus Horalky. Pridáme roztopené maslo a spojíme ho so sušienkami. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a na dno formy dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme do formy a rovnomerne utľapkáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 minút na 180 °C.

  2. 2

    Smotanu, tvaroh a krémový syr spolu vyšľaháme. Následne pridáme vajcia a opäť chvíľu šľaháme. Čokoládu roztopíme nad parou a pridáme naraz s arašidovým maslom k plnke. Nasleduje múka a práškový cukor. Horalky (4 kusy) rozdrvíme v sekáčiku, rovnako ako arašidy a lyžicou vmiešame k pripravenej hmote.

  3. 3

    Zmes vylejeme na predpečený sušienkový základ a dáme piecť na 155 °C zhruba na 40-45 minút. Cheesecake necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Ozdobíme čokoládou a horalkou a necháme v chladničke stuhnúť.

    Horalkový cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Jedlá pre deti

Diskusia k receptu

marienka44
Horalky milujem, to sú moje najobľúbenejšie keksíky. Radšej by som ich zjedla samotné a bez roboty. :-)
1x sobon

Zaujímavé video z archívu TV Varecha