Horalkový cheesecake
Výborný cheesecake, ktorý poteší
milovníkov populárnej sladkosti.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiX_SsQruvQ/
na 155 °C
Suroviny
Korpus: | |
130 g |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 g (Lučina, philadelphia) |
|
200 g |
|
2 ks |
|
4 bal. |
|
100 g |
|
25 g nesolené |
|
25 g |
|
2 PL |
|
50 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
V sekáčiku zomelieme maslové sušienky a 1 kus Horalky. Pridáme roztopené maslo a spojíme ho so sušienkami. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a na dno formy dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme do formy a rovnomerne utľapkáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 minút na 180 °C.
- 2
Smotanu, tvaroh a krémový syr spolu vyšľaháme. Následne pridáme vajcia a opäť chvíľu šľaháme. Čokoládu roztopíme nad parou a pridáme naraz s arašidovým maslom k plnke. Nasleduje múka a práškový cukor. Horalky (4 kusy) rozdrvíme v sekáčiku, rovnako ako arašidy a lyžicou vmiešame k pripravenej hmote.
- 3
Zmes vylejeme na predpečený sušienkový základ a dáme piecť na 155 °C zhruba na 40-45 minút. Cheesecake necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Ozdobíme čokoládou a horalkou a necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu