Cheesecake

Horalkový cheesecake

Autor receptu: frommykitchendotcom

Výborný cheesecake, ktorý poteší milovníkov populárnej sladkosti.

40 minút
na 155 °C

Suroviny

Postup

  1. V sekáčiku zomelieme maslové sušienky a 1 kus Horalky. Pridáme roztopené maslo a spojíme ho so sušienkami. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a na dno formy dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme do formy a rovnomerne utľapkáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 minút na 180 °C.
  2. Smotanu, tvaroh a krémový syr spolu vyšľaháme. Následne pridáme vajcia a opäť chvíľu šľaháme. Čokoládu roztopíme nad parou a pridáme naraz s arašidovým maslom k plnke. Nasleduje múka a práškový cukor. Horalky (4 kusy) rozdrvíme v sekáčiku, rovnako ako arašidy a lyžicou vmiešame k pripravenej hmote.
  3. Zmes vylejeme na predpečený sušienkový základ a dáme piecť na 155 °C zhruba na 40-45 minút. Cheesecake necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Ozdobíme čokoládou a horalkou a necháme v chladničke stuhnúť.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom