Holandské mleté rezne fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 3. mája 2015

Úplne nová chuť v mojej kuchyni. Viac na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/05/holandske-rezne-z-mleteho-masa.html

20 minút
príprava

Suroviny

500 g
4 PL
1 ks
0,5 dcl
Na obalenie:
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme, ochutíme soľou, mletým bielym korením, mletým muškátovým kvetom, kôrou z chemicky neošetreného citróna, pridáme vajce, strúhaný syr, dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň hodinu. Ďalšiu hodinu necháme prevziať izbovú teplotu pred tepelným spracovaním.

    Holandské mleté rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z hmoty formujeme hrubšie placky - rezne,obalíme ich v trojobale:múka-rozšľahané vajce-strúhanka.

    Holandské mleté rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z uvedenej dávky mi vyšlo 8 väčších a jeden malý kus. Najprv rezne z oboch strán rýchlo opečieme v horúcom tuku, potom teplotu stiahneme a dopekáme pomalšie, aby sa mäso prepieklo.

    Holandské mleté rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prebytočný tuk vsaje papierová servítka, rezne podávajte so šťavnatejšou prílohou. Povedzme s majonézovým šalátom z karfiolu a brokolice podľa @kecemis. Bola to výborná voľba.

    Holandské mleté rezne (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

klukodvody
Kukulienka71 pěkně se Ti vydařilo ,nevěřil bych ,že jdou holanďáky udělat z hovězího .***** a možná ,jednou přidám i já jak je dělám .Ale jsou pěkné jak se ti vydařily a salátek k tomu ,takže přát krásný den je navíc ten po obídku máte .
motyka
Podľa zloženia a mojich chuťových "pohárikov" je to delikatesa. Syr gouda zjemní a "omastí" hovädzie a trojobal z neho nepustí šťavu, ani goudu. K tomu tie pochutiny a korenie, no bašta. S tým šalátom - ani nekomentujem. Pre mňa / z hovädzieho/ tiež novinka, ale človek sa stále učí. Myslím, že toto môže byť recept aj na využitie iného "suchého" mäsa. Ukladám, vďaka a hviezdičky.
mäsa.
elysa
mleté rezne zo syrom mám veľmi rada, najvyšší čas skúsiť z hovädzieho, nádherné foto:)
terinka55
Výborne si na navarila. Krásne odprezentovala. Ako vždy :-) Ja si však poprosím bez šalátu, pre mňa radšej pyré, ale to je iba mój problém :-)
kukulienka71

@klukodvody , z bravčoviny sú mleté rezne veľmi chutné, toto je zasa iná chuť a ešte k tomu iné ako obvyklé koreniny. Budem rada, ak pridáš svoju verziu a ďakujem za pekné hodnotenie.
@pusta , som rada, že sa ti moja prezentácia páči, ďakujem pekne
@zolik , @motyka , @elysa , syr v mletých rezňoch dodá výbornú chuť, navyše, tu ten obal naozaj zabráni vytečeniu. Ďakujem za pekné komentáre
@terinka55 , pyré je takisto skvelá príloha, ak nemáš rada šaláty. Ďakujem pekne za pochvalu:-)
tassiedevil
nemá to žiadnu chybu, skvelá kombinácia chutí...poviem synovi, ten je odborník na vyprážanie, nechám to naňho, lebo ked vyprážame, tak sa zvyčajne vždy pochytíme...:)k tomu vyprážaniu len toľko, na ničom sa lepšie nevypráža, ako na dobrej domácej masti, doslovne domácej, lebo ani masť sa v týchto dňoch nevyrába klasickým škvarením ako kedysi... u mňa 5*.:)
kukulienka71
@tassiedevil , vy to máte v kuchyni veselé potom:-)), s masťou máš pravdu pri mäse, tam sa priam žiada, ale zeleninu a cesto vyprážam na oleji, predsalen sa mi zdá tá chuť neutrálnejšia. Domáca masť je úplne inej chuti ako kúpená, to je fakt, ak sa dá, používam takú. Ďakujem za pochvalu.
@zuzanka1367 , si milá, vďaka:-)
@klukodvody , nerozumiem...slovu brouzdal(brázdil?), tak na blog si sa zrejme dostal, musíš si potom naspodku kliknúť na staršie príspevky alebo archív na pravej strane. Na blog sa dostaneš po skopírovaní mnou udaného linku tu v recepte do vyhľadávača alebo priamo napíš www.cookulienka.blogspot.ch
Pekný deň prajem:-)
klukodvody
@kukulienka71brouzdal znamená chodil ,procházel ,nahlížel ,no je to takové slovíčko ,které znamená něco jako když napíšeš brouzdal se rosou po ránu v trávě ,tak asi tak něco jako odpočinek pohoda .Začátek co jsem viděl máš moc pěkný .Krásný den
kukulienka71
super slovíčka máte, také umelecké. Dá sa nimi pekne vyjadriť. Ďakujem za pochvalu. Tak len brouzdej:-) a kľudne napíš aj tam koment, ak ti niečo frnkne do nosa;-)) (v preklade: ak ťa niečo zaujme), t.j. aj kritiku...
marika21
Robila som z brav. mäsa a hov. z polievky. Pomlela, syr, koreniny. Veľmi nám to chutilo. Pozabudla som už na tento recept. Ďakujem za pripomenutie. KK5*máš to pekne nafotené, napečené, naaranžované.
kukulienka71
Bravčové s hovädzím z polievky je klasická kombinácia mojej mamky, veľmi chutné. Ďakujem pekne za pochvalu, si veľmi milá:-)
kecemis
Tak a takuto dobrotu som ja minul. Pripomina mi to cas, ked este moja mamina varievala. A este aj mojmu salatu sa dostala takato cest.
tanulienka
Vyzerá to vynikajúco, určite vyskúšam, ešte by som si prosila recept na ten šalát na obrázku ;) ten vyzerá tiež výborne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia