Foto: kukulienka71
Úplne nová chuť v mojej kuchyni. Viac na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/05/holandske-rezne-z-mleteho-masa.html
príprava
Postup
-
1
Mäso pomelieme, ochutíme soľou, mletým bielym korením, mletým muškátovým kvetom, kôrou z chemicky neošetreného citróna, pridáme vajce, strúhaný syr, dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň hodinu. Ďalšiu hodinu necháme prevziať izbovú teplotu pred tepelným spracovaním.
-
2
Z hmoty formujeme hrubšie placky - rezne,obalíme ich v trojobale:múka-rozšľahané vajce-strúhanka.
-
3
Z uvedenej dávky mi vyšlo 8 väčších a jeden malý kus. Najprv rezne z oboch strán rýchlo opečieme v horúcom tuku, potom teplotu stiahneme a dopekáme pomalšie, aby sa mäso prepieklo.
-
4
Prebytočný tuk vsaje papierová servítka, rezne podávajte so šťavnatejšou prílohou. Povedzme s majonézovým šalátom z karfiolu a brokolice podľa @kecemis. Bola to výborná voľba.
*****
mäsa.
@klukodvody , z bravčoviny sú mleté rezne veľmi chutné, toto je zasa iná chuť a ešte k tomu iné ako obvyklé koreniny. Budem rada, ak pridáš svoju verziu a ďakujem za pekné hodnotenie.
@pusta , som rada, že sa ti moja prezentácia páči, ďakujem pekne
@zolik , @motyka , @elysa , syr v mletých rezňoch dodá výbornú chuť, navyše, tu ten obal naozaj zabráni vytečeniu. Ďakujem za pekné komentáre
@terinka55 , pyré je takisto skvelá príloha, ak nemáš rada šaláty. Ďakujem pekne za pochvalu:-)
@zuzanka1367 , si milá, vďaka:-)
@klukodvody , nerozumiem...slovu brouzdal(brázdil?), tak na blog si sa zrejme dostal, musíš si potom naspodku kliknúť na staršie príspevky alebo archív na pravej strane. Na blog sa dostaneš po skopírovaní mnou udaného linku tu v recepte do vyhľadávača alebo priamo napíš www.cookulienka.blogspot.ch
Pekný deň prajem:-)
Ďakujem:-) smerujem ťa na ten vynikajúci šalát: varecha.pravda.sk/recepty/karfiolovo-brokolicovy-salat-na...