Holandské mleté rezne (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Úplne nová chuť v mojej kuchyni. Viac na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/05/holandske-rezne-z-mleteho-masa.html

20 minút
príprava

Postup

  1. Mäso pomelieme, ochutíme soľou, mletým bielym korením, mletým muškátovým kvetom, kôrou z chemicky neošetreného citróna, pridáme vajce, strúhaný syr, dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň hodinu. Ďalšiu hodinu necháme prevziať izbovú teplotu pred tepelným spracovaním.
  2. Z hmoty formujeme hrubšie placky - rezne,obalíme ich v trojobale:múka-rozšľahané vajce-strúhanka.
  3. Z uvedenej dávky mi vyšlo 8 väčších a jeden malý kus. Najprv rezne z oboch strán rýchlo opečieme v horúcom tuku, potom teplotu stiahneme a dopekáme pomalšie, aby sa mäso prepieklo.
  4. Prebytočný tuk vsaje papierová servítka, rezne podávajte so šťavnatejšou prílohou. Povedzme s majonézovým šalátom z karfiolu a brokolice podľa @kecemis. Bola to výborná voľba.