Hlivový guláš
Autor receptu: patincatsomekitchen
Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu
vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá
množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam
najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ....
Postup
- Hlivu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu.
Po chvíli pridajte hlivu a zalejte vriacou vodou.
- Strúčiky cesnaku pretlačte a pridajte do hrnca, ochuťte soľou, celým aj mletým čiernym korením, rascou a majoránom.
Zemiaky očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca.
- Varte asi 50 minút, nech sa všetky chute dobre premiešajú. Pred koncom varenia pridajte mletú červenú papriku.