Haruľa s hubami fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 27. mája 2013
Haruľa s hubami (fotorecept)
Foto: gordonko

..... počul som ...... vyskúšal som ...chutilo mi .... ponúkam Zobraziť celý popis..... počul som ...... vyskúšal som ...chutilo mi .... ponúkam aj vám

30 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
6 - 8 PL
1 ks
4 - 5 stručikov




Postup

  1. 1

    prichystané suroviny

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do postrúhaných brambor pridáme vajíčko

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    osolíme

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme koreniny ...Majoránku

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    drcenú rascu a čierné korenie mleté

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme mlieko podla potreby

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    niekolko ližíc hladkej múky a vymiešame si cesto

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme pretlačený cesnak

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podusené huby a vymiešame cesto

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na troche oleja na rozpálenej panvici robíme najskvôr malé ,, vzorkovníky,, tie ochutnáme a podla potreby dosolíme či dokoreníme

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ked je všetko ako má byť narobíme si placky .... hodia sa k bramboračke z hubama ..... foto na titulke ....... DOBRÚ CHUŤ

    Haruľa s hubami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

bojar
nápad nie je špatný, ale prečo mlieko
gordonko
@bojar ...mlieko ????? nie všetky zemiaky sú rovnaké niektoré pustia vela vody , iné menej preto tam treba trochu ,,šprtnúť ,, aby sa dobre spojilo a premiešalo s múkou
.... ja osobne odlievam škrobovú vodu a pridávam mlieko, ale to už je každeho osobná vec ........
radost
už sme to kedysi skúsili-potvrdzujem-chutí...:-)
oldomachac
u nas, ked sa robi nieco taketo, veru nie je treba ziaden,, vzorkovnik,, u nas sa totiz, nestacia vyrabat, caka sa na ne a to sa robia na dvoch panviciach naraz, dobru chut!!!!
aj ja viem nieco o mlieku, od mojej mamy,.... ta mi vysvetlovala, ze mlieko do cesta, miesto vody - robi placky chrumkave, ale aj jemnejsie(maksie) narozdiel, ked pridame do cesta len vodu, to je nazor rokmi vyskusany nasich predkov, ale pozor na muku........ prilis vela muky placku doslova pokazi este raz prajem vsetkym, plackarom, harularom, zembabam,....... dobru chut, !
nena73
áno súhlas , aj ja odlievam škrobovú vodu a koľko vody odlejem, toľko mlieka prilejem :-)
oldomachac
ked sa robia sutaze(festivaly) vo vareni gulasu, bryndzovych halusiek, halasle, vo vyrobe klobas, ..... co tak skusit den zemiakovych placiek (harul) so zivcicou(chladenou)
kredenc
viete vysvetliť prečo odlievate škrob? Nie je to ako vyliať vodu, v ktorej boli namočené strukoviny? Teda vyliať vodu, do ktorej sa vyluihovali minerály?
aroooo
éééééj, ale by som si dala, aspoň jednu....
irenaw
to je možno len nepresne napísané, tiež odlievam lyžicou vodu, práve preto, aby stačilo málo múky, ale dávam pozor, aby som nenabrala aj škrob, ten zostane usadený naspodku tekutiny.
iwuska
gordonko, tieto dva chody by som si presne teraz dala na obed :) k plackam (my im doma hovoríme "praženiny") uz len pohar kysleho mlieka
gordonko
@afataga ... kukol som na to ....neni vajco ani múka ..... to už neni ,, harula ,, ...to sú zemiakové placky s.......
havino
mlieko sa dáva do placiek, aby zemiaky (niektoré druhy zemiakov) rýchlo neočerneli, ostanú pekne žlté, vodu z nich nevylievam. Môže byť s hubami, placky na akýkoľvek spôsob môžem.
irenaw
takéto veci sa rada dozvedám, koľko rôznych spôsobov funguje. najlepšie by bolo, nejakú ochutnávku zorganizovať, aby sa dalo porovnávať. potom by sme mohli zas debatovať, ktoré boli najlepšie a prečo... ;-)
afataga
nejde teraz o to, ci do toho das huby alebo papriku, chcela som ukazat, ze ten skrob treba vratit spat do zemiakov a len tak medzi nami, dievcatami, toto co si ukuchtil su tiez placky, harula sa robi na plechu, aspon ja si tak myslim, ale aj tak neviem naco sa tam dava muka
izabella929
ale no, vyzerá to veľmi dobre a možno tie hríby to iba vylepšia..)).ja sama som to neskúšala, lebo keď mám konečne pražené hríby, tak s mäkučkým chlebíkom si ich vychutnám..tak po starom.-))))
mariamka
ja by som si tie podusene hriibiky dala len tak na tu placku, alebo do nej :), este keby boli :) ale ocenujem fantaziu
ola111
Och,slinky sa mi zbiehajú..,ale čo už,keď sme našli len šesť dubákov :)),
musím nájsť to správne miesto...
marienka44
@Gordonko , ja som tiez zastanca pridavku mlieka. Placky su chutnejsie. Ale ja struham na jemnejsom struhaku, Ty na tom mrkvovom. :-)
gordonko
marienka44 moja mama ich tiež robila na tom najmenšom bola to taká kaša , aj ja som tak robyl , kým som nevidel robiť to na ,,mrkvovom,, ...je to menej roboty a rýchlejšie ... ked to robíš ručne ...... robotu sa nevyrovnám
gordonko
@marienka44 moja mama ich tiež robila na tom najmenšom bola to taká kaša , aj ja som tak robyl , kým som nevidel robiť to na ,,mrkvovom,, ...je to menej roboty a rýchlejšie ... ked to robíš ručne ...... robotu sa nevyrovnám
evanaaa
To odstraňovanie škrobu viac ocenia diabetici, ale aj menej múky , ináč, @gordonko , ja by som si z tých tvojich rada dala. Veď každý skúša aby boli podľa jeho chuti.
gordonko
@evanaaa nezlievam kvôli škrobu , niekedy zlievam , lebo je tam tej ,,vody,, viac ako treba , ked to preženiem pridám mlieko ...... nehladám vtom nič zložité ....takto som to obkukal od mojej mamy a tak to robím aj ja ...hlavne že mi chutia a skúšam pridávať čo ma napadne
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Gordonko vyskúšaj ubrať z múky a daj trochu strúhanky ....
bojar
nápad nie je špatný, ale prečo mlieko
gordonko
@bojar ...mlieko ????? nie všetky zemiaky sú rovnaké niektoré pustia vela vody , iné menej preto tam treba trochu ,,šprtnúť ,, aby sa dobre spojilo a premiešalo s múkou
.... ja osobne odlievam škrobovú vodu a pridávam mlieko, ale to už je každeho osobná vec ........
radost
už sme to kedysi skúsili-potvrdzujem-chutí...:-)
oldomachac
u nas, ked sa robi nieco taketo, veru nie je treba ziaden,, vzorkovnik,, u nas sa totiz, nestacia vyrabat, caka sa na ne a to sa robia na dvoch panviciach naraz, dobru chut!!!!
aj ja viem nieco o mlieku, od mojej mamy,.... ta mi vysvetlovala, ze mlieko do cesta, miesto vody - robi placky chrumkave, ale aj jemnejsie(maksie) narozdiel, ked pridame do cesta len vodu, to je nazor rokmi vyskusany nasich predkov, ale pozor na muku........ prilis vela muky placku doslova pokazi este raz prajem vsetkym, plackarom, harularom, zembabam,....... dobru chut, !
nena73
áno súhlas , aj ja odlievam škrobovú vodu a koľko vody odlejem, toľko mlieka prilejem :-)
oldomachac
ked sa robia sutaze(festivaly) vo vareni gulasu, bryndzovych halusiek, halasle, vo vyrobe klobas, ..... co tak skusit den zemiakovych placiek (harul) so zivcicou(chladenou)
kredenc
viete vysvetliť prečo odlievate škrob? Nie je to ako vyliať vodu, v ktorej boli namočené strukoviny? Teda vyliať vodu, do ktorej sa vyluihovali minerály?
aroooo
éééééj, ale by som si dala, aspoň jednu....
irenaw
to je možno len nepresne napísané, tiež odlievam lyžicou vodu, práve preto, aby stačilo málo múky, ale dávam pozor, aby som nenabrala aj škrob, ten zostane usadený naspodku tekutiny.
iwuska
gordonko, tieto dva chody by som si presne teraz dala na obed :) k plackam (my im doma hovoríme "praženiny") uz len pohar kysleho mlieka
gordonko
@afataga ... kukol som na to ....neni vajco ani múka ..... to už neni ,, harula ,, ...to sú zemiakové placky s.......
havino
mlieko sa dáva do placiek, aby zemiaky (niektoré druhy zemiakov) rýchlo neočerneli, ostanú pekne žlté, vodu z nich nevylievam. Môže byť s hubami, placky na akýkoľvek spôsob môžem.
irenaw
takéto veci sa rada dozvedám, koľko rôznych spôsobov funguje. najlepšie by bolo, nejakú ochutnávku zorganizovať, aby sa dalo porovnávať. potom by sme mohli zas debatovať, ktoré boli najlepšie a prečo... ;-)
afataga
nejde teraz o to, ci do toho das huby alebo papriku, chcela som ukazat, ze ten skrob treba vratit spat do zemiakov a len tak medzi nami, dievcatami, toto co si ukuchtil su tiez placky, harula sa robi na plechu, aspon ja si tak myslim, ale aj tak neviem naco sa tam dava muka
izabella929
ale no, vyzerá to veľmi dobre a možno tie hríby to iba vylepšia..)).ja sama som to neskúšala, lebo keď mám konečne pražené hríby, tak s mäkučkým chlebíkom si ich vychutnám..tak po starom.-))))
mariamka
ja by som si tie podusene hriibiky dala len tak na tu placku, alebo do nej :), este keby boli :) ale ocenujem fantaziu
ola111
Och,slinky sa mi zbiehajú..,ale čo už,keď sme našli len šesť dubákov :)),
musím nájsť to správne miesto...
marienka44
@Gordonko , ja som tiez zastanca pridavku mlieka. Placky su chutnejsie. Ale ja struham na jemnejsom struhaku, Ty na tom mrkvovom. :-)
gordonko
marienka44 moja mama ich tiež robila na tom najmenšom bola to taká kaša , aj ja som tak robyl , kým som nevidel robiť to na ,,mrkvovom,, ...je to menej roboty a rýchlejšie ... ked to robíš ručne ...... robotu sa nevyrovnám
gordonko
@marienka44 moja mama ich tiež robila na tom najmenšom bola to taká kaša , aj ja som tak robyl , kým som nevidel robiť to na ,,mrkvovom,, ...je to menej roboty a rýchlejšie ... ked to robíš ručne ...... robotu sa nevyrovnám
evanaaa
To odstraňovanie škrobu viac ocenia diabetici, ale aj menej múky , ináč, @gordonko , ja by som si z tých tvojich rada dala. Veď každý skúša aby boli podľa jeho chuti.
gordonko
@evanaaa nezlievam kvôli škrobu , niekedy zlievam , lebo je tam tej ,,vody,, viac ako treba , ked to preženiem pridám mlieko ...... nehladám vtom nič zložité ....takto som to obkukal od mojej mamy a tak to robím aj ja ...hlavne že mi chutia a skúšam pridávať čo ma napadne
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Gordonko vyskúšaj ubrať z múky a daj trochu strúhanky ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia