Lekvárové koláče
Lekvárové koláče

Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky videorecept

slivkovylekvarmodrydvor - fotkaslivkovylekvarmodrydvor, 6. apríla 2023

Hamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim. Je s nimi spojený zaujímavý príbeh z roku 1731, Zobraziť celý popisHamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim. Je s nimi spojený zaujímavý príbeh z roku 1731, ktorý vám rozpoviem vo videu. Je to príbeh, ako sa slivkový lekvár dostal do tohto koláča a ako sa s koláčom slovo LEKVAR dostalo až do New Yorku, kde sa stále dá kúpiť pod týmto názvom v kosher obchodoch.
Zdroj: www.slivkovylekvar.sk

12
porcií
30 minút
príprava
17 minút
na 170 °C
Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky (videorecept)
Foto: slivkovylekvarmodrydvor

Suroviny

Cesto:
160 g
60 g
70 g
1 ks
1 bal.
1/2 bal.
 (na zriedenie)
Náplň:
250 g




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešam a vymiesim cesto. Na dosiahnutie primeranej hustoty cesta použijem mlieko.

  2. 2

    Vymiesené cesto dám na 1/2 hodinku do chladničky.

  3. 3

    Cesto rozvaľkám na hrúbku cca 5 mm a pohárom povykrajujem kolieska s priemerom cca 8 cm.

  4. 4

    Na kolieska položím lyžičkou lekvár. Malo by ho byť toľko, koľko je cesta.

  5. 5

    Cesto podvihnem z troch strán, aby sa vyformoval typický tvar. Podobný na trojrohý klobúk.

  6. 6

    Koláče sa pečú na 170 °C cca 14 až 17 minút. Hotové koláče posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia