Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky videorecept
Hamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim. Je s nimi spojený
zaujímavý príbeh z roku 1731, Zobraziť celý popisHamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim. Je s nimi spojený
zaujímavý príbeh z roku 1731, ktorý vám rozpoviem vo videu. Je to príbeh, ako sa slivkový lekvár dostal do tohto koláča a
ako sa s koláčom slovo LEKVAR dostalo až do New Yorku, kde sa stále dá kúpiť pod týmto názvom v kosher obchodoch.
Zdroj: www.slivkovylekvar.sk
porcií
príprava
na 170 °C

Foto: slivkovylekvarmodrydvor
Postup
-
1
Suroviny zmiešam a vymiesim cesto. Na dosiahnutie primeranej hustoty cesta použijem mlieko.
- 2
Vymiesené cesto dám na 1/2 hodinku do chladničky.
- 3
Cesto rozvaľkám na hrúbku cca 5 mm a pohárom povykrajujem kolieska s priemerom cca 8 cm.
- 4
Na kolieska položím lyžičkou lekvár. Malo by ho byť toľko, koľko je cesta.
- 5
Cesto podvihnem z troch strán, aby sa vyformoval typický tvar. Podobný na trojrohý klobúk.
- 6
Koláče sa pečú na 170 °C cca 14 až 17 minút. Hotové koláče posypem práškovým cukrom.
Tiež lekvárové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu