Foto: megginr
Rýchle, jednoduché, lacné, chutné a je toho veľa:) Množstvá neuvádzam, pretože to bolo od oka ;)
Postup
-
1
Pripravíme si halušky. Komu sa chce, tak zemiakové, a komu sa nechce, tak zmieša polohrubú múku s vajíčkom, trochou soli a pridá trochu vody. Vypracujeme si cesto na halušky a dáme variť vodu.
-
2
Kyslú kapustu zbavíme šťavy, bôbkového listu a guličkového korenia. Kapustu podľa potreby nakrájame na kratšie časti.
-
3
Na panvicu si dáme rozpustiť trochu masti.
-
4
K roztopenej masti pridáme nakrájanú kapustu a na slabom plameni necháme podusiť.
-
5
Medzitým nám vrie voda, tak si urobíme halušky. Halušky som opláchla a pridala som ich k zmäknutej kyslej kapuste. Halušky s kapustou premiešame a necháme ich spolu prehriať.
-
6
Ja ich mám najradšej mierne pripečené, ale hlad bol silnejší, takže sa pripiecť veľmi nestihli ;)
Diskusia k receptu