Hruškové cupcakes
Hallowenske cupcaky s hruškami
Autor receptu: redakcia
Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.
12 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup
- Maslo izbovej teploty, žĺtky a trstinový
cukor vyšľaháme do peny a nakoniec zamiešame hruškovú marmeládu. Bielky vyšľaháme so soľou a s kryštálovým cukrom
na pevný sneh.
- Múku preosejeme so sódou a po častiach zapracujeme do maslového základu.
Potom primiešame najemno nakrájané
hrušky a nakoniec sneh.
- Cesto plníme do
pripravených formičiek na mafiny, ktoré
sme vystlali mafinovými košíčkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi
35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom
a zľahka zafarbíme gélovou farbou. Krém naplníme do cukrárskeho
vrecka s tenkou a hladkou trubičkou. Tvoríme vlnky a vytvoríme vzhľad mozgu.
- Jahodovú marmeládu zahrejeme na
miernom ohni, primiešame škrob a červenú gélovú potravinársku farbu a na
krém pridáme červenokrvavú polevu.