Hruškové cupcakes

Hallowenske cupcaky s hruškami

Autor receptu: redakcia

Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Postup

  1. Maslo izbovej teploty, žĺtky a trstinový cukor vyšľaháme do peny a nakoniec zamiešame hruškovú marmeládu. Bielky vyšľaháme so soľou a s kryštálovým cukrom na pevný sneh.
  2. Múku preosejeme so sódou a po častiach zapracujeme do maslového základu. Potom primiešame najemno nakrájané hrušky a nakoniec sneh.
  3. Cesto plníme do pripravených formičiek na mafiny, ktoré sme vystlali mafinovými košíčkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  4. Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s medom a zľahka zafarbíme gélovou farbou. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou a hladkou trubičkou. Tvoríme vlnky a vytvoríme vzhľad mozgu.
  5. Jahodovú marmeládu zahrejeme na miernom ohni, primiešame škrob a červenú gélovú potravinársku farbu a na krém pridáme červenokrvavú polevu.