Halloweensky cheesecake

engie5 - bez fotkyengie5, 5. novembra 2013
Halloweensky cheesecake
Foto: engie5

Tento tekvicový cheescake je naozaj výborný =)

8
porcií
60 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
1,5 bal.
1/5 bal.
2 bal.
120 g
z 1 citróna
2 PL
2 bal.
2 bal.
2 PL
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Dyňu hokkaido umyjeme, polovicu dyne nakrájame na hrubšie mesiace, posypeme trstinovým cukrom a maslom a vložíme do trúby, pečieme do mäkka asi na 180 stupňov cca 45 min. Medzitým si pripravíme korpus tak, že rozdrobené bebe kekse miešame rukami maslom dovtedy, než sa cesto začne trúsiť, podľa potreby pridáme viac keksov. Hotové cesto vysypeme do formy (okrúhla s priemerom 23 cm a okrajom 3,5 cm) a zatlačíme aj po krajoch tak, aby vznikol tenký základ pre dyňovú plnku. Z rúry vytiahneme dyňu a na 10 min. vložíme pripravené cesto.

  2. 2

    Upečenú dyňu nakrájame na kocky a spolu s ricottou a smotanou na šľahanie ručným šľahačom vymiešame, podľa chuti pridáme med a vanilínový cukor a pre osviežujúcu príchuť podľa vkusu citrónovú šťavu. Predtým vo vlažnej vode namočené želatínové plátky pridáme do zohriatej plnky a na miernom ohni v miešame (zmes nesmie vrieť).

  3. 3

    Upečený korpus môžeme potrieť kyselkavým džemom. Na upečený korpus pridáme dyňovú plnku a rovnomerne rozotrieme... necháme vychladnúť a hotovo...dáme do chladničky na tak dlho ako to vydržíme (najlepšie, čo najdlhšie) a podávame rozkrojené na trojuholníky posypané tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu

irenaw
iný ako môj, som zvedavá, tento si ukladám
marta5
Iste vyskúšam-ukladám,už som ho chutnala a bol super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia