Haboše
Autor receptu: kondor3528
Veľmi chutný rodinný koláč .
8 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
-
Cesto: 40dkg hladkej múky,1 smetol, trochu soli , 1 vajce
40 dkg rozdeliť na 20a 20 dkg
20 dkg rozdeliť so smetolom , 20 dkg s jedným vajcom , štipkov soli a kávovou lyžičkou octu.
To smetolové vymiešať a rozdeliť na 3 kusy.
Cesto s vajcom rozvaľkať a postupne na rozvaľkané cesto dávať 1 kôpku rozvaľkaného cesta a
Dokopy s druhou časťou cesta dohromady.
Krém: 20dkg Kryštálového cukru , 2 bielka , 2-3 pečené jablká v rúre , očistené od jadier a kože,
Trocha kôry z citróna podľa chuti. Dať všetko do kopy a trepať nad parou kým nezhustne .
Potom za tepla plniť do u pečených kornútkov a na koniec posypať práškovým cukrom .