Guľky do polievky

Autor receptu: tlustoch

Dajú sa použiť do rôzných polievok : cesnaková, zásmažková, taktiež do rôzných prívarkov a omáčok.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené ošúpane zemiaky uvariť, roztlačiť na kašu. Slaninu nakrájať na maličké kocečky a jemne vyškvariť, nie celkom upiecť.
  2. Zemiakovú kašu,vyškvarenú slaninku aj s masťou, múku, vajce,papriku a soľ,zmiešajte a dôkladne vymiešať, zhotoviť malé guľky a vyvariť vo vode.
  3. Poradím polievku: Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejte, len zlejte zo zemiakov . Do tejto vody dajte zeleninu a varte do mäkka, pred doverením môžete vložiť zhotovené gulky do tejto polievky , vyvariť ich ,/ teda nevariť ich vo vode/ časť použiť v polievke a časť odložiť do inej polievky.