Guláš z morčacieho mäsa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 15 minút. Pór očistíme a nakrájame na polkolieska, šunku nakrájame na kocky. Morčacie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme korením a rýchlo osmažíme na oleji.
  2. Pridáme pór, šunku a šampiňóny, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Múku poriadne rozmiešame v smotane spolu s horčicou a pridáme k mäsu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko na veľmi miernom plameni stále miešame, kým omáčka nezhustne.
  3. Môžeme posypať petržlenom a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.