Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom, osolíme, nakoreníme a dáme opekať na gril alebo panvičku. Zároveň opekáme aj cherry paradajky.
  2. Zmes byliniek si nasekáme na drobno. Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielka pridáme nasekané bylinky, a postrúhané pečivo. Všetko dôkladne zamiešame. Na koniec pridáme trochu muškátového orieška. Na upečeného tuniaka pokladáme zmes z bielka na krustu a dáme zapiecť.
  3. Uvarené bataty rozpučíme vidličkou, pridáme trochu smotany. Pri podávaní z tejto zmesi tvarujeme halušky. Tuniaka nakrájame na menšie plátky. Dozdobíme opečenými cherry paradajkami.