Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom, osolíme, nakoreníme a dáme opekať na gril alebo panvičku. Zároveň opekáme aj cherry paradajky.
- Zmes byliniek si nasekáme na drobno. Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielka pridáme nasekané bylinky, a postrúhané pečivo. Všetko dôkladne zamiešame. Na koniec pridáme trochu muškátového orieška. Na upečeného tuniaka pokladáme zmes z bielka na krustu a dáme zapiecť.
- Uvarené bataty rozpučíme vidličkou, pridáme trochu smotany. Pri podávaní z tejto zmesi tvarujeme halušky. Tuniaka nakrájame na menšie plátky. Dozdobíme opečenými cherry paradajkami.
|