Grilovaný losos s treskou s brokolicovým pyré
Autor receptu: kovacska15
Tento recept som získala v našej závodnej jedálni... Viem, že je to netradičné miesto na
získavanie skvelých receptov, ale tento naozaj stojí za to... Množstvá však presne neviem,
preto si uvarte koľko chcete :).
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si namarinujeme ryby v zmesi olivového oleja a grilovacieho korenia. Kým sa rybky marinujú, predhrejeme si rúru na cca 180°C. Keď je zohriata, ryby dáme na pekáč a upečieme, resp. ugrilujeme.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode. Potom ju zlejeme a rozmixujeme spoločne s cesnakom, maslom a kúskom mlieka - postup ako pri zemiakovej kaši. Dochutíme podľa chuti - koreniny aké sa nám hodia. Túto riedku zmes potom dáme opäť variť, pričom prilejeme sladkú smotanu a redukujeme. Ak sa nám stále zdá veľmi riedka, pripravíme si na zahustenie solamyl so smotankou.
- No a nakoniec už len pekne naservírujeme na taniere :)