Grilovaný syr
Grilované syry s bagetou
Autor receptu: redakcia
Postup- Tvrdý syr jemne posypeme korením a lístkami tymianu odtrhnutými
z dvoch stoniek. Potom ho rozkrojíme na 3 rovnako veľké diely. Každý kus obalíme plátkami slaniny tak, aby bol syr celý zakrytý. Grilovací syr Rougette niekoľkokrát popicháme vidličkou z oboch strán. Bagetu rozkrojíme a jemne potrieme olejom.
- V grile pripravíme vrstvu žeravého uhlia. Tvrdé syry obalené v slanine aj grilovacie okrúhle syry položíme na gril nad priamy stredne silný žiar. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Okrúhle syry potom jemne potrieme zvyšným olejom.
- Nakoniec na priamom žiari ogrilujeme aj rozkrojenú bagetu reznou stranou nadol. Podávame ju k syrom.
|