Grilovaný syr

Grilované syry s bagetou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tvrdý syr jemne posypeme korením a lístkami tymianu odtrhnutými z dvoch stoniek. Potom ho rozkrojíme na 3 rovnako veľké diely. Každý kus obalíme plátkami slaniny tak, aby bol syr celý zakrytý. Grilovací syr Rougette niekoľkokrát popicháme vidličkou z oboch strán. Bagetu rozkrojíme a jemne potrieme olejom.
  2. V grile pripravíme vrstvu žeravého uhlia. Tvrdé syry obalené v slanine aj grilovacie okrúhle syry položíme na gril nad priamy stredne silný žiar. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Okrúhle syry potom jemne potrieme zvyšným olejom.
  3. Nakoniec na priamom žiari ogrilujeme aj rozkrojenú bagetu reznou stranou nadol. Podávame ju k syrom.