Grilované rebierka v memphiskom štýle fotorecept

andys - fotkaandys, 4. novembra 2011
Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept)
Foto: andys

Ukončenie grilovacej sezóny receptom, inšpirovaným Zdeňkom Pohlreichom.

6-8
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
70 g
20 g
20 g
20 g
  - štipka
2-3 strúčiky
  - štipka
 - štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky koreniny zmiešame v mištičke spolu s pretlačeným cesnakom na kašovitú hmotu. Pripravíme si rebierka - zo zadnej strany rebierok stiahneme blanu a prstami "vmasírujeme" koreninovú masu. Preložíme na pekáč a prikryjeme fóliou. Necháme v chlade odležať 4-8 hodín.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebierka pomaly grilujeme na miernom ohni, ideálny je v tomto prípade dym, ktorý ich mierne zaúdi a dodá im zaujímavú chuť. Čas grilovania z oboch strán by mal byť až 1,5 hodiny - hodinu z jednej strany a pol hodiny z druhej. Ak máte gril s krytom, grilujte zakryté.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rebierka sú hotové, keď sa mäso začína samo oddeľovať od kosti. Originálny recept na memphiské rebierka je ešte doplnený omáčkou z jablčného octu, horčice a soli, ktorou sa rebierka potierajú v polovici a v závere grilovania. Marináda z horčičných semienok je však dosť výrazná a podľa môjho názoru úplne postačuje.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kimlo
Pán Pohlreich je pán kuchár. To je šéfkuchár, kuchár, ekonóm. Je to človek ktorému to myslí aj ekonomicky v hlave a nesnaží sa odrbať pri tom hosťa. Zbožňujem reláciu Nazdar šéfe. a to ako tam dáva do laty nímandov, ktorý sa dali na pohostinnské služby len v predstave rýchlehoi zbohatnutia- rozumej okrádania zákazníka. Ale nikdy mu neodpustím to jeho česko-pražácke povýšenecké chovanie, keď vlani na gastroakcii v BA zapotil, že co to je kysnúť? Českej čuráček, ktorý prešiel USA, Nemeckom a neviem kde ešte po Západe, nám tu Slovákom dal najavo ako Slovákmi pohŕda. Kokútek vie veľmi dobre že cesto kynie v Čechách a kysne na Slovensku . Keby to zahlásil nejaký adolescent z ČR, ešte by som to bral, ale že tento postarší pánko, ktorý aj vďaka slovenským mozoľom si prevážal za komunistov jeho pražskú riť po metre, tak to ma vytočilo.
Boli fantastické. Myslím, že záver grilovacej sezóny sa vydaril. vrelo odporúčam!