Grilované kalmáre a iné
Autor receptu: afataga
Toto ani nie je podrobný recept, skôr taký typ, čo všeličo sa dá grilovať
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Urobila som bylinkovú marinádu a do nej dala kuracinu marinovať cez noc.
Pred grilovaním som umyla kalmáre, vytiahla som vnútro, ostane taký futrál :-) vnútornosti som vyhodila aj s očami, nechala som iba telo a vonkajšie chápadielka, treba vytiahnuť z vnútra ja kosti, sú také priehľadné, ale idú ľahko vybrať. Kalmáre treba poriadne umyť, lebo jeden mal veľa čierneho farbiva a stiahnuť z neho kožu.
Cuketu som pokrájala pozdĺžne a môže sa grilovať
- Počas grilovania treba kuracinu aj cuketu potierať marinádou, kalmáre sa grilujú len tak, na tanieri sa ochutia zmesou: olivoý olej, soľ, petržlenová vňať a cesnak.
K tomu zeleninový šalát, my sme mali rukolu, uhorku, paradajku, cibuľku, olivy, balkánsky syr, soľ, olivový olej, oregáno, vinny ocot červený.
Akosi som zabudla fotiť :-)