Grilážky
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej
Autor receptu: redakcia
Obľúbené grilážky v podaní skúsenej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
|
30 porcií |
60 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Grilážová hmota: Cukor rozpustíme na svetlý karamel,
pridáme maslo.
- Smotanu a vajce rozšľaháme, pridáme do karamelu
s maslom. Nakoniec primiešame mleté vlašské orechy,
odstavíme.
- Hneď plníme tortové oblátky. Zaťažíme do druhého
dňa. Potom nakrájame na kocky.
- Tortové oblátky treba rýchlo naplniť,
aby sa spolu dobre zlepili. Ak pripravíme karamel príliš bledej farby, môže nastať spätná kryštalizácia a kocky sa
budú rozpadávať. Ak bude karamel tmavý, kocky budú
mať horkú chuť.