Grilážky

Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej

Autor receptu: redakcia

Obľúbené grilážky v podaní skúsenej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

30
porcií
60 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Grilážová hmota: Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme maslo.
  2. Smotanu a vajce rozšľaháme, pridáme do karamelu s maslom. Nakoniec primiešame mleté vlašské orechy, odstavíme.
  3. Hneď plníme tortové oblátky. Zaťažíme do druhého dňa. Potom nakrájame na kocky.
  4. Tortové oblátky treba rýchlo naplniť, aby sa spolu dobre zlepili. Ak pripravíme karamel príliš bledej farby, môže nastať spätná kryštalizácia a kocky sa budú rozpadávať. Ak bude karamel tmavý, kocky budú mať horkú chuť.