Gratinované zemiaky s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Tieto zemiačky bola naša rýchla večera , môžu sa podávať s mäsom, aj bez mäsa.

60 minút
príprava
45 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, na ktorom strúhame uhorky, aby boli zemiaky čo najtenšie.
  2. Zemiaky osolíme, okoreníme, premiešame. Jednu polovicu navrstvíme do vymazanej formy, na vrch nakrájame na tenučko cesnak. Cesnaku môže byť aj menej ako sme mali my. Bola to sila:)
  3. Navrstvíme druhú polovicu zemiakov, zalejeme smotanou. Bylinky poukladáme na vrch zemiakov.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút, na 200°C. Ak použijete väčšie množstvo zemiakov, treba zapekať dlhšie. My sme boli len dve.