Gratinované zemiaky s cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: sladkacokolada
Tieto zemiačky bola naša rýchla večera , môžu sa podávať s mäsom, aj bez mäsa.
60 minút príprava |
45 minút na 200-220 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, na ktorom strúhame uhorky, aby boli zemiaky čo najtenšie.
- Zemiaky osolíme, okoreníme, premiešame. Jednu polovicu navrstvíme do vymazanej formy, na vrch nakrájame na tenučko cesnak. Cesnaku môže byť aj menej ako sme mali my. Bola to sila:)
- Navrstvíme druhú polovicu zemiakov, zalejeme smotanou. Bylinky poukladáme na vrch zemiakov.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút, na 200°C. Ak použijete väčšie množstvo zemiakov, treba zapekať dlhšie. My sme boli len dve.