Granadírsky pochod s uhorkovým šalátom

Autor receptu: zeriavka

Recept na granadír mi dala sesternica, je veľmi jednoduchý, robila som ho prvý krát a chutil celej rodine.

5
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme. V druhom hrnci uvaríme cestoviny (fliačky).
  2. Opražíme cibuľku na oleji a pridáme štipku čierneho korenia. Ak je cibuľka opražená hodíme do hrnca fliačky a zamiešame, hodíme uvarené zemiaky a znova zamiešame. Potom pridáme červenú papriku (množstvo závisí od vás, ide jej tam dosť) a miešame pokiaľ granadír nedostane takú farbu ako na obrázku.
  3. Uhorkový šalát urobíme veľmi jednoducho. Ošúpeme uhorky, postrúhame, pridáme trošku octu (naozaj málo - na to treba dávať pozor) a štipku soli. Odporúčam najmä pre začiatočníkov ako som ja :-)