Granadiersky pochod

Autor receptu: tinca

Stará klasika, už ich tu bolo pridaných viac, dnes pridávam ako ho robím ja.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku, zemiaky,chilli papričku. Cibuľu, cesnak, chilli papričku nakrájame na kocky. Rajčinu po zbavení šupky tiež. Zemiaky nakrájame na stredne veľké kocky a papriku na pásiky. Na kocky pokrájame aj slaninku.
  2. Slaninku vyškvaríme do ružova, pridáme bravčovú /domácu/ masť na ktorej opražíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme cesnak, nepražíme dlho, aby nezhorkol, pridáme papriku, chilli papričku a rajčinu. Chvíľu pražíme. Dáme bokom z ohňa pridáme koreniny, zemiaky a celú rascu. Všetko podlejeme cca 2 dcl vody. Osolíme podľa chuti. Za občasného miešania uvaríme domäkka. Fliačky uvaríme s pár kvapkami oleja a trochou soli al-dente,scedíme ich.
  3. Zemiaky trošku necháme vychladnúť, mierne popučíme, pridáme majoránku a čerstvú petržlenovú vňať. Zmiešame s fliačkami. Ja mám rada viac zemiakov čiže ja dávam pomer zemiaky:fliačky 2:1.
  4. No a môžeme podávať. Mne chutí granadier najviac s kyslou uhorkou. Dobrú chuť!
  5. Ešte si dovolím sa pochváliť, že som na meniny dostala flambovač, takže už nemusím rajčiny spariť, ale ich oflambujem a výborne sa olúpu. Taktiež som dostala valček na plech,chcela som tento menší, lebo väčšinou pečiem na menšom plechu. Ten flambovač je super vec!