Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Je to jeden z rýchlych receptov, keď máme málo času a nechce sa nám robiť fliačky, použijeme vrtuľky ( vretienka ).
4-5 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Použijeme tieto suroviny:
- Zemiaky očistíme a varíme do mäkka. ( vlastne z predchadzajúceho rct na mliečnu polievku sme si odobrali uvarené zemiaky ).
- Medzitým sme si vyvarili vretienka podľa návodu.
- Na oleji ( masti ) speníme do ružova cibuľku, odstavíme a pridáme mletú papriku.
- Zemiaky roztlačíme a premiešame s vrtuľkami.
- Pridáme osmaženú cibuľku, premiešame a osolíme dľa chuti. ( Môžeme pridať aj mleté korenie, ja nedávam kvôli deťom ).
- Podávame so šalátom z čínskej kapusty, s čalamádou alebo s kyslou uhorkou. " Dobrú chuť ! "