Grahamová pizza - posúch (fotorecept)
Autor receptu: alexola
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v mojom recepte nahrádzam dostupnejším plesňovým syrom-Nivou. Toto jedlo je charakteristické svojou nasladlou chuťou a u nás sa v tekvicovej sezóne musí odskúšať každý rok aspoň raz :)
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V časovej postupnosti najskôr treba pripraviť tekvicu. Pokrájanú na kocky ju podusíme na malom množstve vody alebo olivového oleja do mäkka, jemne osolíme.
- Vytvoríme kvások zo sušeného droždia, 1 čl múky a 1 PL vody (prípadne tak, ako ste zvyknutí- aj z klasického droždia.
- V mise zmiešame múky, soľ, pridáme olivový olej a hotový kvások....
- .....a vypracujeme tuhšie cesto, necháme ho kysnúť, .....
- ...kým nezdvojnásobí svoj objem. Z tohto množstva vyjdú dve pizze. Nerobíme klasickú okrúhlu pizzu, naopak- čím nepravidelnejšie cesto-tým lepšie chutí :)
- Medzitým sa tekvica udusila do mäkka.
- Na rozvaľkaný útvar cesta uložíme tekvicu, na tenko nakrájanú hrušku...
- a pokrájanú alebo postrúhanú Nivu (podľa chuti a nálady), posypeme čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
- tu je finálny produkt tak, ako chutí nám- s väčšími kúskami obloženia :)