Grahamová pizza - posúch (fotorecept)

Autor receptu: alexola

recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v mojom recepte nahrádzam dostupnejším plesňovým syrom-Nivou. Toto jedlo je charakteristické svojou nasladlou chuťou a u nás sa v tekvicovej sezóne musí odskúšať každý rok aspoň raz :)

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V časovej postupnosti najskôr treba pripraviť tekvicu. Pokrájanú na kocky ju podusíme na malom množstve vody alebo olivového oleja do mäkka, jemne osolíme.
  2. Vytvoríme kvások zo sušeného droždia, 1 čl múky a 1 PL vody (prípadne tak, ako ste zvyknutí- aj z klasického droždia.
  3. V mise zmiešame múky, soľ, pridáme olivový olej a hotový kvások....
  4. .....a vypracujeme tuhšie cesto, necháme ho kysnúť, .....
  5. ...kým nezdvojnásobí svoj objem. Z tohto množstva vyjdú dve pizze. Nerobíme klasickú okrúhlu pizzu, naopak- čím nepravidelnejšie cesto-tým lepšie chutí :)
  6. Medzitým sa tekvica udusila do mäkka.
  7. Na rozvaľkaný útvar cesta uložíme tekvicu, na tenko nakrájanú hrušku...
  8. a pokrájanú alebo postrúhanú Nivu (podľa chuti a nálady), posypeme čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
  9. tu je finálny produkt tak, ako chutí nám- s väčšími kúskami obloženia :)