Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska zmiesanina. Recept na taketo gnocchi som videla s cottage syrom. Mne sa ale zda, ze ma dost nevyraznu chut. Namiesto neho som pouzila bryndzu rozmiesanu so spenatom.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som si ocistila a nakrajala na kocky. Uvarila som si ich nad parou do makka.
- Uvarene zemiaky som roztlacila. Pridala som k nim muku a vajicko.
- Z uvedenych surovin som si vypracovala cesto ako na sulance.
- Cesto som rozdelila na styri casti. Kazdu cast som vysulala na sulok hruby asi 1cm. Sulok som pokrajala na mensie kusky. Tieto kusky som potom vidlickou z obivoch stran stlacila.
- Gnocchi som uvarila v slanej vode podobne ako sa varia sulance. Uvarene gnocchi som premiesala s lyzicou oleja. Cerstvy na drobno nasekany spenat som chvilu sparila nad parou. Vychladnuty spenat som potom premiesala s bryndzou.