Gnocchi zo sladkých zemiakov (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska zmiesanina. Recept na taketo gnocchi som videla s cottage syrom. Mne sa ale zda, ze ma dost nevyraznu chut. Namiesto neho som pouzila bryndzu rozmiesanu so spenatom.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som si ocistila a nakrajala na kocky. Uvarila som si ich nad parou do makka.
  2. Uvarene zemiaky som roztlacila. Pridala som k nim muku a vajicko.
  3. Z uvedenych surovin som si vypracovala cesto ako na sulance.
  4. Cesto som rozdelila na styri casti. Kazdu cast som vysulala na sulok hruby asi 1cm. Sulok som pokrajala na mensie kusky. Tieto kusky som potom vidlickou z obivoch stran stlacila.
  5. Gnocchi som uvarila v slanej vode podobne ako sa varia sulance. Uvarene gnocchi som premiesala s lyzicou oleja. Cerstvy na drobno nasekany spenat som chvilu sparila nad parou. Vychladnuty spenat som potom premiesala s bryndzou.