Gnocchi s opečenou zeleninou

Autor receptu: martinis

Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dnes si pripravíme ľahké, avšak naozaj sýte jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Jeho prípravu si uľahčíme a zrýchlime použitím hotových gnocchi - chladeného polotovaru, avšak je možné si ich pripraviť aj doma.
  2. Takže : gnocchi podľa inštrukcíí na obale povaríme v slanej vode 2-3 minútky. Scedíme a odložíme na teplé miesto.
  3. Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na tenké kolieska a tie ešte na štvrtinky. Na lyžici olivového oleja ich sprudka zhruba minútu opekáme, potom oheň zmiernime a pridáme šampiňóny. Ak použijete čerstvé, je to len plus. Opekáme ešte 3 minúty.
  4. Teraz do panvice môžme pridať aj polovicu cukety pokrájanej na polkolieska a polovicu cibule, taktiež pokrájanej na polkolieska. Tie sa rozpadnú, to je v poriadku, ak máte menšiu cibuľu, pokojne použite celú.
  5. V druhej, hlbšej panvici na druhej lyžici oleja opečieme gnocchi, až chytia zlatistú farbu. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice, pre väčšiu farebnosť som použil 3 červené a 3 žlté. Ešte chvíľu v panvici poopekáme, potom primiešame opečenú zeleninu, korenie na taliansku kuchyňu a naservírujeme na tanier či do misky.
  6. Posledným krokom je posypanie jedla syrom, použite váš najobľúbenejší - urobte to však rýchlo, aby sa stihol troška roztaviť. Hotovo - môžte sa nechať unášať chuťou čerstvej zeleniny a výborných gnocchi :)