Gnocchi s nivovou omáčkou, šunkou a orechami

veve - fotkaveve, 16. marca 2013
Gnocchi s nivovou omáčkou, šunkou a orechami
Foto: veve

Gnocchi zo zemiakového cesta sú výborná vec. Ak nerátame varenie zemiačkov, sú hotové za chvíľku a dajú sa urobiť na tisíc spôsobov. Tentoraz sme Zobraziť celý popisGnocchi zo zemiakového cesta sú výborná vec. Ak nerátame varenie zemiačkov, sú hotové za chvíľku a dajú sa urobiť na tisíc spôsobov. Tentoraz sme si na nich pochutnali s klasickou nivovou omáčkou, posypané vlašskými orechami.

3-4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Gnocchi:
4-5 ks
1 ks
8-10 PL
Omáčka:
250 ml
150 g
200 g
1 ks
štipka
štipka
1 strúčik
 hrsť




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme gnocchi. Uvaríme zemiaky v šupe, keď trošku vychladnú, ošupíme ich a na jemnom strúhadle nastrúhame priamo na dosku. Vyklepneme jedno vajíčko a postupne pridávame múku. Ja dávam tak od oka, aby vzniklo jemné, príjemné cesto.

  2. 2

    Dáme variť vodu do veľkého hrnca, osolíme ju. Z cesta tvarujeme malé guličky a sploštíme ich vidličkou do tvaru "dukátika" (ale vymyslieť si môžete aj iný útvar). Hádžeme ich do vriacej vody, počkáme kým vyplávajú na hladinu a pozbierame ich do sítka.

  3. 3

    Na omáčku si dáme opražiť na masle cibuľku a osmahneme spolu s ňou aj nakrájanú šunku. Prilejeme smotanu a nasypeme nakrájanú Nivu. Omáčku hrejeme na miernom palmeni, kým sa nerozpustí syr. Potom odstavíme a dochutíme cesnakom, korením a muškátovým orieškom.

  4. 4

    Gnocchi podávame poliate omáčkou a posypané nasekanými vlašskými orechami.

Diskusia k receptu

tiginko
mňam, síce ja by som radšej šunku vymenila za nejaké huby, aspoň šampiňóny, ale chválim domácu výrobu gnocchi...
elysa
zbožňujem gnocchi,nivu aj orechy,ukladám...:)
domci4
Mňam, ja gnochi zbožňujem, ale takéto domáce som ešte nemala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia