Foto: veve
Gnocchi zo zemiakového cesta sú výborná vec. Ak nerátame varenie zemiačkov, sú hotové za chvíľku a dajú sa urobiť na tisíc spôsobov. Tentoraz sme Zobraziť celý popisGnocchi zo zemiakového cesta sú výborná vec. Ak nerátame varenie zemiačkov, sú hotové za chvíľku a dajú sa urobiť na tisíc spôsobov. Tentoraz sme si na nich pochutnali s klasickou nivovou omáčkou, posypané vlašskými orechami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme gnocchi. Uvaríme zemiaky v šupe, keď trošku vychladnú, ošupíme ich a na jemnom strúhadle nastrúhame priamo na dosku. Vyklepneme jedno vajíčko a postupne pridávame múku. Ja dávam tak od oka, aby vzniklo jemné, príjemné cesto.
- 2
Dáme variť vodu do veľkého hrnca, osolíme ju. Z cesta tvarujeme malé guličky a sploštíme ich vidličkou do tvaru "dukátika" (ale vymyslieť si môžete aj iný útvar). Hádžeme ich do vriacej vody, počkáme kým vyplávajú na hladinu a pozbierame ich do sítka.
- 3
Na omáčku si dáme opražiť na masle cibuľku a osmahneme spolu s ňou aj nakrájanú šunku. Prilejeme smotanu a nasypeme nakrájanú Nivu. Omáčku hrejeme na miernom palmeni, kým sa nerozpustí syr. Potom odstavíme a dochutíme cesnakom, korením a muškátovým orieškom.
- 4
Gnocchi podávame poliate omáčkou a posypané nasekanými vlašskými orechami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu