Foto: elisticka
Tieto mäsové guľôčky mam veľmi rada a ked ich robila svatka sa mi veľmi zapáčil názov glondže tak už aj ja ich tak volám:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Okrojím si zemiaky a uvarím v osolenej vode ,scedím a popučím ako na pyré a nechám trocha vychladnúť.Na dosku nasypem múku a pridám zemiaky a vajce a vypracujem cesto.
-
2
do hrnca vysypem kapustu pridám cukor,vodu a udusím
-
3
mäsko uvarím a pomeliem.dochutím korením
-
4
z cesta odtrhujem kúsky a robím hrubsie placky na ktoré dám kopčeky mäska (niekto cesto rozvaľká a vykrajuje kolieska ale toto je rýchle)
-
5
okraje pritiahnem k sebe ako batôžtek a urobím guľky
-
6
dám variť do osolenej vriacej vody a ked vyplávajú povarím na miernom ohni asi 5 minút
-
7
uvarené vyberiem a naservírujem s kyselou kapustou a smotanou..dobrú chuť:)
Tieto gule na podobný spôsob robím.Teraz si mi ho pripomenula,takže sa určite v najbližšej dobe na stole objaví.
Recept sa mi páči a úplne najviac zlepšovák s tvarovaním guliek, to si odkukám.