Glondže (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tieto mäsové guľôčky mam veľmi rada a ked ich robila svatka sa mi veľmi zapáčil názov glondže tak už aj ja ich tak volám:)

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Okrojím si zemiaky a uvarím v osolenej vode ,scedím a popučím ako na pyré a nechám trocha vychladnúť.Na dosku nasypem múku a pridám zemiaky a vajce a vypracujem cesto.
  2. do hrnca vysypem kapustu pridám cukor,vodu a udusím
  3. mäsko uvarím a pomeliem.dochutím korením
  4. z cesta odtrhujem kúsky a robím hrubsie placky na ktoré dám kopčeky mäska (niekto cesto rozvaľká a vykrajuje kolieska ale toto je rýchle)
  5. okraje pritiahnem k sebe ako batôžtek a urobím guľky
  6. dám variť do osolenej vriacej vody a ked vyplávajú povarím na miernom ohni asi 5 minút
  7. uvarené vyberiem a naservírujem s kyselou kapustou a smotanou..dobrú chuť:)