Glazovaný koláč so smotanovou plnkou fotorecept
Foto: Ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 dl |
|
1/2 dl teplá |
|
2 PL |
|
Smotanová plnka: | |
400 g (pochuťková) |
|
3 ks |
|
4 PL |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
250 g (alebo Hera) |
|
100 g |
|
Ovocná glazúra: | |
(maliny, černice) |
|
|
|
1 bal. |
|
3 bal. |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia si vyšľaháme 2-3 min. na najvyššom stupni šľahača. Potom postupne pridávame cukor, zašľaháme a počas šľahania pridáme vodu a olej.
-
2
Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom a pridáme do vyšľahaných vajec a zľahká zamiešame.
-
3
Vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 min na 200 °C). Korpus necháme vychladiť.
-
4
Smotanovú plnku si urobíme na pare. Okrem masla a 100 g práškového cukru, dáme suroviny do misky a na pare uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladiť.
-
5
Maslo vyšľaháme so 100 g práškového cukru do peny a postupne doň zašľaháme vychladenú uvarenú kašu.
-
6
Ja som použila domáce mrazené ovocie, miešané maliny-černice. Môžete použiť aj iné alebo kompótové. Ponorným mixérom ich rozmixujeme a doplníme do jedného litra.
-
7
Pridáme Zlatý klas, vanilkový a kryštálový cukor. Uvaríme.Za občasného miešania necháme vychladiť tak na letno.
-
8
Z korpusu odstránime papier, na korpus natrieme smotanovú plnku a
-
9
na smotanovú plnku rovnomerne rozotrieme ovocnú. Necháme v chlade stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí pokrájame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu