Gaštanový zákusok
Gaštanový dezert
Autor receptu: miomat
Zdravý jesenný gaštanový koláčik.
2 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
- Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
- Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 30 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
- Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. Dobrú chuť!