Gaštanový zákusok

Gaštanový dezert

Autor receptu: miomat

Zdravý jesenný gaštanový koláčik.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
  2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
  3. Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 30 minút.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
  5. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. Dobrú chuť!