Gaštanovo-hubová krémová polievka

Autor receptu: elixir

Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak som si odniesla inšpiráciu, a skúsila jedno z jedál napodobiť. :)

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji a masle opražíme očistenú, na polmesiace nakrájanú cibuľu, zalejeme vínom a necháme ho dve minúty redukovať.
  2. Medzitým pod vodou zľahka prepláchneme huby. Po dvoch minútach ich aj s gaštanmi pridáme do hrnca.
  3. Prilejeme vývar, osolíme, pridáme čierne korenie a necháme 15 minút variť.
  4. Na záver pridáme smotanu a obsah hrnca zmixujeme do hladka. Podávame posypané pažítkou.