Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou fotorecept.

ancicka - fotkaancicka, 15. októbra 2012
Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept).
Foto: ancicka

Viackrát som robila rezy s gaštanovou plnkou,ale do cesta som nikdy gaštanové pyré nedala.Vyskúšala som a to cesto je veľmi jemnučké a lahodné a Zobraziť celý popisViackrát som robila rezy s gaštanovou plnkou,ale do cesta som nikdy gaštanové pyré nedala.Vyskúšala som a to cesto je veľmi jemnučké a lahodné a kombinácia s čokoládovou plnkou,je to fajnotka.Koláč je pre tých,ktorý nemajú radi sladké a verte,že takému neodolajú.

24
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks,väčšie
200 g
1 ks
4 PL
1/2 balíčka
Plnka čokoládova:
100 g
1/2 dl silná
2,5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Žltky oddelíme od bielok a žltka vyšľaháme s 150 g cukru.Ked sú vyšľahané tak pridáme gaštanové pyré a zašľaháme.

    Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept). - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme a pridáme zbytok cukru a poriadne vyšľaháme do tuhá.

    Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept). - obrázok 2
  3. 3

    Bielky spojíme so žltkami a pridáme múku a pr. do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na hlboký plech vyložený papierom a upečieme. Medzi tým si pripravíme plnku podľa tohto receptu:http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html

    Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept). - obrázok 3
  4. 4

    Upečenú a vychladnutú piškotu prerežeme na poly.Plnku natrieme na jednu polovicu a troška si necháme na vrch.Potom polejeme čokoládou.Po stuhnutí rozkrojíme na polovicu a nakrájame na rezy.

    Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept). - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Gastanove pyre som sice objavila neskoro,ale o to viac mi zachutilo.Dalsi vyborny gastanovy kolac do zbierky
jeka
@Anciicka ,už som vyskúšala z tvojich receptov,pekne dakujem,a ukladám si aj tento.
orchidea
Tak ako ty aj ja som zatiaľ použila gaštanové pyré len do plnky a nie do cesta, páči sa mi tvoj recept a určite vyskúšam...ukladám si
kamaja
Upečené, chladí sa v chladničke, uložené v KK. Už dlho som hľadala niečo s gaštanovým pyré a toto ma oslovilo. Teším sa na koštovku. :o)
zifi
Pekny recept, len prosim o doplnenie kolko treba masla... Poznamka: Nevyhodou receptov, ktore odkazuju na ine recepty je, ze sa pri generovani Nakupneho zoznamu neprenesu ingrediencie uvedene inde... a tak hrozi, ze ked si po case zvolim tento recept, tak zoznam bude neuplny...