Gaštanová torta

Autor receptu: ninca9999

Je to veľmi dobrá torta, ktorú mávam na každej oslave narodenín. :-P

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme na jemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom po krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (príslušné množstvo na 3 šľahačky) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou.
  2. Dáme do chladničky na hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď. :))) Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, ľahká, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku čaju!
  3. Dobrú chuť!