Galská polievka

Autor receptu: bobox

Tento recept som dostal od kolegýň v práci. Vyskúšal som ho a trošku upravil na moje chute

4-5
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Údenú šunku dáme do väčšieho hrnca, pridáme bobkové listy a pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Prilejeme 1-1,5 litra vody. Privedieme do varu. Potom znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Medzi tým si pripravíme kel, ktorý rozoberieme na jednotlivé listy , tie zrolujeme a nakrájame. Očistíme si zemiaky a nakrájame na kocky.
  2. Uvarené mäso vyberieme a necháme mierne vychladnúť.
  3. Do vývaru dáme kel a očistené zemiaky nakrájané na kocky, nakrájané mäso, pridáme mletú červenú papriku, soľ, č.korenie, rascu (alebo majorán-kto má čo radšej, môžeme aj vynechať) . Varíme cca 20 minút. Ak sú zemiaky takmer mäkké, pridáme scedenú sterilizovanú fazuľku a dovaríme.