Furmanské rezne so zemiakovým šalátom fotorecept
Foto: tassiedevil
Klasika, u nás stále populárna....
Suroviny
Na rezne: | |
|
|
|
|
|
|
1 ks na tvrdo uvarené |
|
domáca |
|
tvrdý |
|
|
|
Na šalát: | |
1 kg v šupke varené |
|
1 ks |
|
3 1/2 dl |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
1/4 ČL |
|
2 dl |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme šalát. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trochu vychladnúť a nakrájame väčšie kúsky. Cibuľu a uhorky krájame na tenko. Všetko osolíme a dobre premiešame, nie vareškou, len prehadzujeme v mise... Pripravíme si nálev: do malej rajničky nalejeme precedený uhorkový nálev, pridáme horčicu, olej, trochu soli a čierneho korenia a dobre metličkou zamiešame a privedieme do varu a hned nalejeme na zemiaky a dobre premiešame a posypeme trochou čierneho korenia, prikryjeme a vložíme do chladničky. /Tesne pred podávaním, znovu trochu premiešame/.
-
2
Rezne si pripravíme nasledovne: z celého karé režeme zhruba centimetrové plátky a to tak, že prvým rezom neprerežeme karé úplne ale zastaneme asi 1 cm od dosky na ktorej režeme a druhým rezom režeme znovu 1 cm plátok, ale tento už úplne odrežeme od karé. Vznikne nám tzv. butterfly, po našom motýlik a takto si nakrájame toľko porcií koľko potrebujeme.
-
3
rezne naklepeme, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, na jednu polovicu nakladieme kolieska klobásky, koliesko z vajíčka a tenký plátok syra. Okraje dookola potrieme za pomoci štetca rozšľahaným vajcom, prehneme na polovicu a okraje dobre zaklepeme kladivom na mäso.
-
4
pripravený na troj obal...múka ,vyšľahané vajíčko, strúhanka. Ja si pripravujem svoju strúhanku, či už z domáceho bieleho chlebíka alebo pečiva. Nasuším a nastrúham. Kvalita strúhanky je veľmi dôležitá pri vyprážení...nie je strúhanka ako strúhanka....Obaľujeme tesne pred vyprážaním, aby nám strúhanka nezvlhla.
-
5
Obalené
-
6
vyprážame na oleji alebo na kvalitnej bravčovej masti
-
7
pekne do červena....
-
8
Dobrú chuť.
Šalát robím, takmer ako ty. K tým rezňom super kombinácia. Odľahčí.
Ukladám, aby som nezabudla. 5*.
kanáliky, výborne doplnené skvelým zemiakovým šalátom, vyprážaný plnený rezeň skutočne ako pre baču, nedá sa poprieť :-)
krásne naservírované
len chválim a za kompozíciu ako celok ti patrí zaslúžených
*****
p.s. máš nádherný tanier - a môj obdiv :-)