Fritatta trošku inak

lusinkab - fotkalusinkab, 6. októbra 2012
Fritatta trošku inak
Foto: lusinkab

Priateľ dostal večer chuť na frittatu ale mne sa pravdu povediac nechcelo vyprážať hlavne kôli tej vôni a pachu po celom byte,tak som to Zobraziť celý popisPriateľ dostal večer chuť na frittatu ale mne sa pravdu povediac nechcelo vyprážať hlavne kôli tej vôni a pachu po celom byte,tak som to vyriešila takto a veľmi nám chutila tak sa možno ako inšpirácia zíjde niekomu.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks menšia
4 ks čerstvé
1 ks menšia
4 PL
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu som nastrúhala na tenké pásiky,robila som to postupne zo všetkých strán až kým som sa nedostala k jadierkam.Stredok som si odložila bokom.Do okrúhlej koláčovej formy s rozmerom 23 cm som si dala papier na pečenie a do stredu som dala prvú rolku z cukety a tak to som to opakovala až kým som všetky pásiky nezrolovala.Do okola som poukladala na tenko nakrájanú cibuľu,na ktorú som naukladala nakrájaný stred z cukety a posypala dookola s hubami. Vyšlahala som si vajíčka so smotanou,čerstvým mletým korením a soľou a celé som to zaliala.Vrch som ešte "pobodkovala" s ricottou a dala do rúry na cca 30 minút na 180°C.

    Fritatta trošku inak - obrázok 1
  2. 2

    Tesne pred dopečením som to posypala s nastrúhaným syrom a dala ešte zapiecť na niekoľko minút.

    Fritatta trošku inak - obrázok 2
  3. 3

    .......s výsledkom som bola veľmi spokojná,žiadna voňa oleja v mojich vlasoch a celá kuchyňa pekne rozvoniavala. Zdravo-nezdravá rýchla večera.

    Fritatta trošku inak - obrázok 3

Diskusia k receptu

nerina
tak toto je paradny recept, žiadna múka ani olej, v našej vegetariánskej rodine budeš mať úspech :-)
marianne
ale si sa pekne s tym pohrala:-)muselo to byt vynikajuce,podla mojej chuti,skvely receptik
izabella929
hneď by som si prisadla, mám rada plné stoly dobrôt, hojnosti a možnosti vyberať si zo všetkého tak po chuti...) paráda....
lusinkab
No trosku som sa pohrala :-) kedze rada varim aj aby oci jedli a vysla z toho celkom zdrava vecera
salinka
Neviem, co je fritatta, ale tato tvoja pochutka sa mi pozdava:-)
lusinkab
@dakujem vsetkym za mile komentariky @salinka frittata je vlastne zmes zeleniny,masa,syra vyprazana s vajickom na oleji,moj vola frittata aj nase zemiakove placky :-) ale tento recept som robila bez oleja v rure takze je to taka fritatta nefriittata :-)
salinka
Ahaaa, ty vyvaras na druhom konci zemegule, preto mas vseliake nezname dobroty:-))) Dakujem za vysvetlenie, takze nieco ako omeleta.
daniela142
Vyzerá to báječne! Ale mne sa zdá, akoby dolu bolo nejaké cesto, ale podľa receptu je vo forme iba papier na pečenie....
lusinkab
@salinka :-) asi nejak tak povedzme tomu omeleta v rure :-) @marianna76 dakujem :-) @cica2 ;-))) @daniela142 no to je papier na pecenie a na tej poslednej fotke som to vybrala z neho,to co vidis su vlastne zapecene vajicka vyslahane so smotanou :-)
iva63
super, hned by som sa ponúkla-:)
dodo46
@lusinkab
nie som vegetarián , ale toto si upečiem a spapám s radosťou. Už cítim tu chuť a vôňu. Prosím ťa vymýšľaj ďalej, radi budeme skúšať.
lusinkab
:-) dakujem @dodo46 ja tiez som taky masozravec,ale raz cas neuskodi aj nieco zo zeleniny :-))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia