Fritatta trošku inak

Autor receptu: lusinkab

Priateľ dostal večer chuť na frittatu ale mne sa pravdu povediac nechcelo vyprážať hlavne kôli tej vôni a pachu po celom byte,tak som to vyriešila takto a veľmi nám chutila tak sa možno ako inšpirácia zíjde niekomu.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu som nastrúhala na tenké pásiky,robila som to postupne zo všetkých strán až kým som sa nedostala k jadierkam.Stredok som si odložila bokom.Do okrúhlej koláčovej formy s rozmerom 23 cm som si dala papier na pečenie a do stredu som dala prvú rolku z cukety a tak to som to opakovala až kým som všetky pásiky nezrolovala.Do okola som poukladala na tenko nakrájanú cibuľu,na ktorú som naukladala nakrájaný stred z cukety a posypala dookola s hubami. Vyšlahala som si vajíčka so smotanou,čerstvým mletým korením a soľou a celé som to zaliala.Vrch som ešte "pobodkovala" s ricottou a dala do rúry na cca 30 minút na 180°C.
  2. Tesne pred dopečením som to posypala s nastrúhaným syrom a dala ešte zapiecť na niekoľko minút.
  3. .......s výsledkom som bola veľmi spokojná,žiadna voňa oleja v mojich vlasoch a celá kuchyňa pekne rozvoniavala. Zdravo-nezdravá rýchla večera.