Jablkový koláč

Frišný jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Hrnčekový recept, použila som hrnček s objemom 2,5 dl.

20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené jablká aj so šupkou som narezala na kocky a poliala som ich citrónovou šťavou.
  2. Na cesto najprv zmiešam v miske suché potraviny a vsypem k ním kocky jabĺk. Premiešam lopatkou, aby sa obalili v múke. Potom pridám olej, mlieko, rum, celé vajcia a vymiešam dokopy na hustejšie cesto.
  3. Zmes rozotriem na olejovým sprejom vymastený okrúhly plech (priemer 26 cm).
  4. Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Pre istotu kontrolujem špajľou.
  5. Vychladený koláč posypem zmesou mletej škorice a práškového cukru.