Jablkový koláč
Frišný jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Hrnčekový recept, použila som hrnček s objemom 2,5 dl.
20 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Očistené jablká aj so šupkou som narezala na kocky a poliala som ich citrónovou šťavou.
- Na cesto najprv zmiešam v miske suché potraviny a vsypem k ním kocky jabĺk. Premiešam lopatkou, aby sa obalili v múke. Potom pridám olej, mlieko, rum, celé vajcia a vymiešam dokopy na hustejšie cesto.
- Zmes rozotriem na olejovým sprejom vymastený okrúhly plech (priemer 26 cm).
- Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Pre istotu kontrolujem špajľou.
- Vychladený koláč posypem zmesou mletej škorice a práškového cukru.