Freekeh

Freekeh so zeleninou

Autor receptu: blissofplants

Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“* ?? Chuťou mi pripomína celozrnnú ryžu. Keďže mi ešte ostalo z kelovej kapusty, nasledujúce recepty jej budú obsahovať dostatočné množstvo.?? Príjemný deň všetkým ?

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme varením opláchnutého freekeh. Varíme ho podobným spôsobom ako celozrnnú ryžu.
  2. Na panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou. Čoskoro pridáme cesnak a sušené bylinky.
  3. Všetku zvyšnú zeleninu a šampiňóny nakrájame a postupne pridáme do panvice.
  4. Zeleninu varíme (dusíme) na miernom ohni približne 20 minút. Môžeme pridať trochu vody, ak treba (ja som nepridávala). Dáme pozor, aby sa zelenina neprevarila.
  5. Dobre ochutíme a môžeme zmiešať s uvareným freekeh. Posypeme mixom semiačok.