Freekeh
Freekeh so zeleninou
Autor receptu: blissofplants
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým
štyrom písmenkám „FREE“* ??
Chuťou mi pripomína celozrnnú
ryžu. Keďže mi ešte ostalo z kelovej
kapusty, nasledujúce recepty jej
budú obsahovať dostatočné
množstvo.??
Príjemný deň všetkým ?
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme varením opláchnutého freekeh. Varíme ho podobným spôsobom ako celozrnnú ryžu.
- Na panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou. Čoskoro pridáme cesnak a sušené bylinky.
- Všetku zvyšnú zeleninu a šampiňóny nakrájame a postupne pridáme do panvice.
- Zeleninu varíme (dusíme) na miernom ohni približne 20 minút. Môžeme pridať trochu vody, ak treba (ja som nepridávala). Dáme pozor, aby sa zelenina neprevarila.
- Dobre ochutíme a môžeme zmiešať s uvareným freekeh. Posypeme mixom semiačok.