Francúzsky šalát s tuniakom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme a uložíme na dno taniera. Sparenú a ochladenú fazuľku, olivy, kapary, šalotku (nasekanú), cesnak (na plátky), nakladané uhorky (na kolieska), cherry paradajky (na polovičky), varené zemiaky (na polovičky) zmiešame s balzamicom, olivovým olejom, soľou a korením.
  2. Naservírujeme na ľadový šalát. Steak z tuniaka opečieme na mriežkovej panvici, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením. Steak dobre prepečieme. Servírujeme ho na stred taniera a po krajoch tanier dozdobíme na štvrtky narezaným vareným vajcom.
  3. NÁŠ TIP: Namiesto tuniaka môžete použiť iný druh ryby. Výborný je napríklad grilovaný losos. Morské ryby obsahujú 3 omega mastné kyseliny, ktoré sú veľmi zdravé.