Francúzska čokoládová pena

morenajea - fotkamorenajea, 31. januára 2011
Francúzska čokoládová pena
Foto: morenajea

Fantastická maškrta pre mlsné jazýčky zo zbierky francúzskych receptov.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL
3 ks
3 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nad parou dáme roztopiť čokoládu s maslom. Voda nesmie vrieť.

  2. 2

    Vmiešame žĺtky, pomarančovú kôru a preosiaty práškový cukor.

  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridávame po trochách do čokolády. Zľahka premiešavame až sa všetky suroviny pekne spoja a vytvorí sa kompaktná hmota.

  4. 4

    Nalejeme do pohárov a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Zdobíme podľa chuti.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
mňam, toto som videla v jednom videu...môžem dať ak chcete :) možno aj ty morenajea to máš odtiaľ... :) Chcela by som skúsiť, ale vyjde toho málo

Pridaj komentár k receptu: