Foto: mama3chlapov
Paríž.... raňajky v pravej francúzskej pekárni.... Len si to predstavte! Alebo krásne nedeľné ráno a na stole vás víta pravá francúzska brioška, šálka kávy Zobraziť celý popisParíž.... raňajky v pravej francúzskej pekárni.... Len si to predstavte! Alebo krásne nedeľné ráno a na stole vás víta pravá francúzska brioška, šálka kávy či kakaa, maslo a med ... Tak takéto predstavy mám, keď pečiem deťom túto briošku alias vianočku pre mslné jazýčky. Je mäkkučká a vláčna.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do domácej pekárničky. Zapneme program na sladký chlieb. Počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka, ak máte radi (moje deti nemajú, takže naša je bez hrozienok). Dajte pravé maslo nie margarín, chuť bude lepšia.
-
2
A takto vyzerá rozkrojená. Škoda, že sa nedá odfotiť vôňa...
-
3
TIP: Brioška je výborná aj na žemľovku.
ja ju robím takto, keď si zatvorím oči, tiež si predstavím francúzske raňajky:-)))
@ancicka skús dať predsa len menej droždia.
@mariaklara tá tvoja je krásna, o niečo pracnejšia. Vydarila sa ti. Ďakujem ti za pridanie linku.
@lulitta daj 750g a svetlú najviac strednú kôrku
@damisa , ako sa ti vydarila? Bola po vychladnutí dobrá?
1. nedostatocne mnozstvo muky
2.privelke mnozstvo drozdia
3.privelke mnozstvo vody
4. prilis tepla voda
Dala som program sladky chlieb, 750g a svetlu korku. Dam vediet ako som dopadla.
Tesi ma, ze niekto oprasil moj recept :-). Ja ju robim tiez stale, peciem si ju den vopred a robim z nej zemlovku, decka vravia ze je najlepsia na svete. Je fakt lepsia ako z rozkov.