Francúzska brioška z domácej pekárne
Autor receptu: mama3chlapov
Paríž.... raňajky v pravej francúzskej pekárni.... Len si to predstavte!
Alebo krásne nedeľné ráno a na stole vás víta pravá francúzska brioška, šálka kávy či kakaa, maslo a med ... Tak takéto predstavy mám, keď pečiem deťom túto briošku alias vianočku pre mslné jazýčky. Je mäkkučká a vláčna.
10 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do domácej pekárničky. Zapneme program na sladký chlieb. Počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka, ak máte radi (moje deti nemajú, takže naša je bez hrozienok). Dajte pravé maslo nie margarín, chuť bude lepšia.
- A takto vyzerá rozkrojená. Škoda, že sa nedá odfotiť vôňa...
- TIP: Brioška je výborná aj na žemľovku.