Francúzska brioška z domácej pekárne

Autor receptu: mama3chlapov

Paríž.... raňajky v pravej francúzskej pekárni.... Len si to predstavte! Alebo krásne nedeľné ráno a na stole vás víta pravá francúzska brioška, šálka kávy či kakaa, maslo a med ... Tak takéto predstavy mám, keď pečiem deťom túto briošku alias vianočku pre mslné jazýčky. Je mäkkučká a vláčna.

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do domácej pekárničky. Zapneme program na sladký chlieb. Počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka, ak máte radi (moje deti nemajú, takže naša je bez hrozienok). Dajte pravé maslo nie margarín, chuť bude lepšia.
  2. A takto vyzerá rozkrojená. Škoda, že sa nedá odfotiť vôňa...
  3. TIP: Brioška je výborná aj na žemľovku.